Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Φόβοι για έξαρση χολέρας

Σεισμός Τουρκία: Φόβοι για έξαρση χολέρας

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν προβλήματα δημόσιας υγείας.

Ο σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία έχει δημιουργήσει τεράστιο ανθρώπινο πόνο, καθώς περισσότεροι από 20.000 έχουν χάσει τη ζωή τους, ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί ενώ δημιουργείται και μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση αφού χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι μείνουν πίσω, καθώς πλέον ελοχεύει ο κίνδυνος για έξαρση λοιμώξεων και επιδημιών όπως η χολέρα, αφού το νερό δεν θα είναι καθαρό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στον κίνδυνο για αλυσίδα παράπλευρων απωλειών από προβλήματα δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τσακρής

«Φανταστείτε τώρα για ένα τόσο μεγάλο σεισμό σε μια τόσο μεγάλη περιοχή, με τόσα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για να έχουμε έξαρση διαφόρων ιογενών βακτηριακών λοιμώξεων και πιθανών επιδημιών στο άμεσο μέλλον», είπε αρχικά ο κ. Τσακρής.

Μετά τις απώλειες αυτών των ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που έχουν συμβεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Πέρα από τις αναπνευστικές λοιμώξεις που συνήθως έρχονται πρώτες μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή, κάτι άλλο που παρατηρούμε επίσης είναι οι λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος και κυρίως η χολέρα», προσέθεσε.

«Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο, ακριβώς γιατί το νερό δεν θα είναι καθαρό, θα μολύνεται με κόπρανα. Είναι πολύ πιθανό να δούμε έξαρση χολέρας», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

«Νομίζω ότι συντρέχουν όλοι οι παράγοντες για να δούμε εξάπλωση τέτοιων λοιμώξεων και για αυτό θα πρέπει και οι διάφορες διεθνείς οργανώσεις, οι οποίες συμμετέχουν αυτή τη στιγμή και βοηθούν με κάθε τρόπο, στο να περιορίσουμε την τόσο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει σε αυτές τις περιοχές», κατέληξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024