Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, για το 2023, πανηγύρισε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Οι νταμπλούχες Ελλάδας επέστρεψαν νικηφόρα στη «μάχη» της Α1, αφού επικράτησαν με 66-50 της Νίκης Λευκάδας στο ΣΕΦ, για τη 14η αγωνιστική, πανηγυρίζοντας το «14 στα 14».
Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, που από το 2:38 της δεύτερης περιόδου αγωνίστηκαν χωρίς τον προπονητή τους, Θάνο Νίκλα (αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές), «έκλεισαν» με προβάδισμα 34-32 το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο, ξέφυγαν με +18 (66-48) από την ομάδα της Λευκάδας και πήραν τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α1.
Με καλάθι και φάουλ της Γκούσταφσον, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +6 (11-5) στα πρώτα λεπτά (6:39) του ματς, με την Νικολοπούλου να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό της τρίποντο, στο 4:50, για το 14-8.
Η ομάδα της Λευκάδας προσπέρασε με 16-14, η Σπυριδοπούλου «απάντησε» με τρίποντο (0:45), για το 17-16, όμως οι νταμπλούχες Ελλάδας «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ (17-18). Στο 2:38 του δεύτερου δεκάλεπτου, η Γκούσταφσον ανέβασε τη διαφορά στο +7 (33-26), σημείο στο οποίο αποβλήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θάνος Νίκλας, με δύο τεχνικές ποινές, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 34-32.
Στο 8:32 του τρίτου δεκάλεπτου, η Νικολοπούλου έδωσε «αέρα» έξι πόντων (38-32) στις «ερυθρόλευκες», ενώ στη συνέχεια (6:13), η Σπυριδοπούλου σκόραρε από τα 6,75μ., για το 41-34. Με δύο εύστοχες βολές της Νικολοπούλου (5:08), ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +9 (43-34) από τη Νίκη, με την Σπυριδοπούλου να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο, στο 3:57, για το 46-39.
Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 46-44, όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε… στροφές και με δύο βολές της Αυτζή (0:02), έφτασε στο 52-44, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο. Οι νταμπλούχες Ελλάδας «μπήκαν» δυνατά στην τελευταία περίοδο και στο 9:13, έφτασαν στο +13 (57-44), με τρίποντο της Νικολοπούλου! Με καλάθι της νεαρής Γκουζέλου, στα 34 δευτερόλεπτα, οι «ερυθρόλευκες» πήραν προβάδισμα 18 πόντων (66-48) και έτσι, επικράτησαν με 66-50.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.
Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-0 πάει στο Άμστερνταμ για «τελικό» πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ και ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει χιλιάδες αιτήσεις για να βρεθεί στην Ολλανδία.