Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Πανηγυρισμοί για τα F 16 - «Χαιρετίζουμε την απόφαση των ΗΠΑ»

Τσαβούσογλου: Πανηγυρισμοί για τα F 16 – «Χαιρετίζουμε την απόφαση των ΗΠΑ»

Ο Τσαβούσογλου έκανε πως δεν είδε το μήνυμα του αμερικανικού Κογκρέσου για τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Σε πανηγυρικούς τόνους, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολίασε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να αφαιρεθούν πλήρως από το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό τα άρθρα που έθεταν περιοριστικούς όρους στην πώληση F16 στη γειτονική χώρα.

Παραβλέποντας το μήνυμα του Κογκρέσου προς την Άγκυρα να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, ο Τσαβούσογλου, σε μήνυμά του που μετέδωσε η Γενί Σαφάκ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την αγορά από την Τουρκία αμερικανικών F-16.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Πανηγυρίζει ο Τύπος για τα αμερικανικά F-16 – «Δεν υπάρχουν πλέον όροι αγοράς»

Πανηγυρισμοί

«Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις για τα F 16, συνεχίζονται με εποικοδομητικό τρόπο», είπε ο Τσαβούσογλου και συνέχισε: «Τονίστηκε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα F-16. Είπαν ότι αυτό είναι επίσης επωφελές για το ΝΑΤΟ. Χαιρετίζουμε τις εξελίξεις και την απόφαση για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ».  Κατέστησε παράλληλα, σαφή την ανυπομονησία της γείτονος, λέγοντας: «Πρέπει να τελειώσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό και ο νόμος πρέπει να εγκριθεί».

Δεν θα συναινέσει ο Μενέντεζ

Η Άγκυρα, πανηγυρίζει για το γεγονός ότι στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, δεν περιλαμβάνονται οι ρήτρες που απαγόρευαν την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τις οποίες είχαν παρουσιάσει οι γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Κρις Πάππας.

Ωστόσο, παρόλο που η προσπάθεια για την υιοθέτηση μιας τροπολογίας για τα F-16 δεν τελεσφόρησε, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τροπολογίες αποτελούσαν από την αρχή απλώς ένα επιπλέον εργαλείο, καθώς ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ συνεχίζει, να διατηρεί το δικαίωμα του βέτο ως πρόεδρος της επιτροπής Διεθνώς Σχέσεων της Γερουσίας. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024