Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ασκηση του πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά της Λιβύης

Τουρκία: Ασκηση του πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά της Λιβύης

Ασκηση στ' ανοιχτά της λιβυκής πόλης Μισράτα πραγματοποίησαν δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, στο πλαίσιο της Τουρκικής Ναυτικής Ομάδας Εργασίας για την ειρήνη και την ασφάλεια της Λιβύης.

Δυνάμεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποίησαν εκπαίδευση στη φρεγάτα TCG GÖKSU (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), η οποία επιχειρεί στ’ ανοιχτά της λιβυκής πόλης Μισράτα, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

«Για την ειρήνη και την ασφάλεια»

«Στο πλαίσιο της Τουρκικής Ναυτικής Ομάδας Εργασίας. Για την ειρήνη και την ασφάλεια της Λιβύης, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις της ομάδας στη φρεγάτα μας TCG GÖKSU, η οποία δραστηριοποιείται στ’ ανοικτά της θάλασσας της Λιβύης», έγραψε το τουρκικό υπουργείο στο Twitter χθες Τρίτη.

Κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου

Στο μεταξύ, έγινε γνωστή μια ακόμα κίνηση που βάζει φρένο στα σχέδια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πέντε λίβυοι δικηγόροι προσέφυγαν στο δικαστήριο της Τρίπολης στη Λιβύη ενάντια στο πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψε η προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά με την Τουρκία, στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Το μνηνόμιο, όπως τονίζει η Αθήνα, «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μια εσκεμμένη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Τα επιχειρήματα

Η προσφυγή ζητεί την ακύρωση του μνημονίου, με μία σειρά επιχειρημάτων, όπως ότι η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά δεν νομιμοποιείται να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες, η συμφωνία ονομάστηκε μνημόνιο κατανόησης αλλά είναι μια οικονομική πετρελαϊκή συμφωνία, και παραβιάζει πολλές διατάξεις του νόμου περί πετρελαίου, με πιο αξιοσημείωτη την έλλειψη εμπειρίας των τουρκικών εταιρειών στον τομέα αυτό.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024