Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες τουρκικές προκλήσεις - «Η Ελλάδα παραβιάζει την ΑΟΖ της Λιβύης» - Μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων

Νέες τουρκικές προκλήσεις – «Η Ελλάδα παραβιάζει την ΑΟΖ της Λιβύης» – Μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε η Τουρκία, με φόντο την Navtex που εκδόθηκε από την Ελλάδα, με τα ΜΜΕ της Άγκυρας να φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι η «Ελλάδα παραβιάζει την ΑΟΖ της Λιβύης».

«Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα που θα αυξήσει την ένταση με τη Λιβύη. Η Αθήνα ανακοίνωσε NAVTEX σε περιοχή εντός της ΑΟΖ της Λιβύης.

Ουσιαστικά τις περιοχές ερευνών υδρογονανθράκων της επέκτεινε προς τις ακτές της Λιβύης. Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας στόχευσε και πάλι την Τουρκία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τουρκικό δίκτυο CNN Turk.

Σημείωσαν ακόμη ότι «ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δήλωσε πως ήταν μονόδρομος η επίσκεψη μας στη Βεγγάζη από τη στιγμή που τούρκοι αξιωματούχοι προσέγγιζαν αξιωματούχους στην ανατολική Λιβύη» .

Παραλήρημα από τούρκους αξιωματούχους

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες τούρκοι αξιωματούχοι προχωρούν σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν,  επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι η Αθήνα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας βασιζόμενη στις «πλάτες» μεγάλων δυνάμεων.

Ενώ είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη, συμφιλίωση και συνεργασία με την Ελλάδα, ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της Αθήνας είναι επιθετική απέναντι στην Άγκυρα. Προέτρεψε μάλιστα «ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία».

«Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα φαίνεται να ενοχλείται από τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα καθώς ακόμη δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, κατέφυγε σε νέες απειλές ενώ ενοχλημένος από την εξοπλιστική υπεροχή της Ελλάδας, δήλωσε ότι η χώρα μας «με τα εξοπλιστικά επιχειρεί να πλήξει την ειρήνη και την σταθερότητα».

«Με έναν ανεξήγητο τρόπο, οι Έλληνες γείτονες μας, κυρίως συγκεκριμένοι πολιτικοί κι αυτό πρέπει να το τονίσω, με έναν πόθο για εξοπλιστικά προγράμματα προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να πλήξουν την ειρήνη και την σταθερότητα μεταξύ των δυο χωρών. Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024