Γαλλία: Ένας νεκρός και 219 τραυματίες στα επεισόδια μετά τον θρίαμβο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League
Οι χθεσινές ταραχές ήταν μεγαλύτερης εμβέλειας από τις περσινές όταν και πάλι η Παρί Σεν Ζερμέν είχε ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης
Ένας νεκρός μοτοσικλετιστής που έπεσε σε κιγκλιδώματα, 219 τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών, (εκ των οποίων οι οχτώ κρίνονται σοβαροί), 780 προσαγωγές, λεηλασίες καταστημάτων και βανδαλισμοί, είναι σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών το θλιβερό αποτέλεσμα των ταραχών που ξέσπασαν χθες το βράδυ στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι πανηγύριζαν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η πρωταθλήτρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Τα επεισόδια καταδίκασαν επίσης πολιτικοί παράγοντες και κόμματα της Γαλλίας
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι χθεσινές ταραχές ήταν μεγαλύτερης εμβέλειας από τις περσινές κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν προσαχθεί 457 ύποπτοι παράνομων πράξεων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι 22.000 αστυνομικοί ήταν «επί ποδός πολέμου».
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:
🇫🇷 Fires and unrest broke out near the Parc des Princes after PSG beat Arsenal in the Champions League.
Scooters and bikes were torched as riot police moved in to control crowds around the stadium.
A familiar scene in Paris after major PSG victories.
Follow: @europa pic.twitter.com/J1X10iYkPw
— Europa.com (@europa) May 30, 2026
Γκρεγκουάρ: Ιστορική στιγμή για την Παρί – Δεν πρέπει να αποκρυφτούν οι απαράδεκτες πράξεις βίας
Ο δήμαρχος του Παρισιού Εμμανουέλ Γκρεγκουάρ σε δήλωση του αναφέρει ότι η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν είναι μία ιστορική στιγμή για το Παρίσι και ότι η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων της πόλης την γιόρτασε με χαρά, ενότητα και σεβασμό. Ωστόσο, συνέχισε, δεν θα πρέπει να αποκρυφτούν οι πράξεις βίας που είναι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες.
Τα επεισόδια καταδίκασαν επίσης πολιτικοί παράγοντες και κόμματα της Γαλλίας.
Κατόπιν όλων αυτών αποφασίστηκε να μην γίνουν οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις υποδοχής των ποδοσφαιριστών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, αλλά στο πεδίο του Άρεως, όπου ο χώρος είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί από τις αστυνομικές αρχές.
Εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης σήμερα το βράδυ στο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν.
Το αεροπλάνο που μεταφέρει τους ποδοσφαιριστές και τους άλλους παράγοντες της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη απογειωθεί από τη Βουδαπέστη και αναμένεται να φτάσει στο Παρίσι τις πρώτες απογευματινές ώρες.
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)


































































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442