Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάνθρωποι σκότωσαν τρία άγρια άλογα - Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο

Απάνθρωποι σκότωσαν τρία άγρια άλογα – Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο

Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων

Εικόνες ντροπής για τις πράξεις απάνθρωπων που σκοτώνουν ζώα χωρίς ουσιαστικό λόγο, καταγράφηκαν στο Αγρίνιο, και συγκεκριμένα στον κάμπο της Λεπενούς.

Ασυνείδητοι και απάνθρωποι, σκότωσαν τρία άγρια άλογα, χρησιμοποιώντας τα προφανώς ως… στόχους.

Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων, δυο από τα οποία είχαν φαγωθεί από τα αγρίμια της περιοχής, ενώ το τρίτο ήταν πεσμένο 500 μέτρα πιο μακριά και έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονται στόχος τα περήφανα άτια που κατεβαίνουν σε αναζήτηση τροφή και νερού στον κάμπο από τον Πεταλά, όπου ζουν οι αγέλες στα όρια των Δήμων Στράτου, Αμφιλοχίας και Ινάχου. Τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά άλλα τρία άγρια άλογα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου, επίσης με τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άγρια άλογα είναι πάνω από 500, ζουν κατά κοπάδια των 20 ή 25 και αποτελούν τη μεγαλύτερη αγέλη της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σε περιόδους που δεν βρέχει, είναι αναγκασμένα να αναζητούν νερό σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με κίνδυνο να βρεθούν στο στόχαστρο αγανακτισμένων αγροτών που επιλέγουν τα όπλα για να τα απομακρύνουν από τις καλλιέργειές τους.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024