Ο Παούλιους Γιανκούνας θα περάσει στο πάνθεον των παικτών της Ζαλγκίρις αφού η λιθουανική ομάδα θα αποσύρει τη φανέλα του σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 18/10.
Η τελετή θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα εντός έδρας αγώνα των Λιθουανών κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια για την Euroleague εκεί όπου ο Λιθουανός φόργουορντ άφησε το στίγμα του.
Στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου ο Λιθουανός κατέγραψε 392 συμμετοχές που είναι ρεκόρ στην Euroleague όπως επίσης κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα ριμπάουντ.
Έτσι η φανέλα με τον αριθμό «13» πλέον θα είναι ένα σύμβολο για τη Ζαλγκίρις και κανένας παίκτης δεν θα μπορεί να τη φορέσει.
The first home game of the new @EuroLeague season, and it’s a special one. You know you can’t miss Paulius Jankunas’ 🌟 jersey retirement during the game against @Virtusbo! #13
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ισχυρής Ραντνίτσκι με 16-14, την πέταξε εκτός Champions League, ενώ οι Πειραιώτες προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους στα προημιτελικά του Champions League.
Σαφώς ανώτερος ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον κακό Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με δύο νίκες προκρίθηκε για 7η φορά τελευταία 10 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου. Αντίπαλος του δικεφάλου στο Πανθεσσαλικό ο ΟΦΗ.
Ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε υποστηρίζει πως η ομάδα του Σάρας είναι εκτός διεκδίκησης του Χέις-Ντέιβις, προσθέτοντας ότι Παναθηναϊκός και Χάποελ Τελ Αβίβ βελτίωσαν τις προσφορές τους προς τον Αμερικανό.