Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από φοροδιαφυγή σε φόνο - Οι 7 διάσημοι που έχουν κάνει φυλακή

Από φοροδιαφυγή σε φόνο – Οι 7 διάσημοι που έχουν κάνει φυλακή

Λέτε να μπει και η Σακίρα τελικά στο κλαμπ με τους διάσημους που έχουν κάνει φυλακή;

Γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη*

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρίσκεται η Σακίρα για υπόθεση φοροδιαφυγής. Η Κολομβιανή σταρ δεν είναι η πρώτη που έχει μπλεξίματα με το νόμο και κινδυνεύει να μπει φυλακή. Oι διασημότητες του Χόλιγουντ, συχνά παίρνουν συγχωροχάρτι για την κακή τους συμπεριφορά. Ενίοτε συλλαμβάνονται, καταδικάζονται και τιμωρούνται για τα λάθη τους, όπως όλοι μας.

Αυτά τα 7 γνωστά πρόσωπα πήγαν στη φυλακή για να σκεφτούν πραγματικά τι έκαναν. Ποιο όχι και τόσο λαμπρό παρελθόν προκαλεί περισσότερο τις εντυπώσεις;

1. Κλόε Καρντάσιαν

«Κιμ, θα σταματήσεις επιτέλους να βγάζεις φωτογραφίες τον εαυτό σου; Η αδερφή σου πάει φυλακή!», ήταν η επική ατάκα της Κρις Τζένερ. Το 2008, η Κλόε Καρντάσιαν συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και της επιβλήθηκε υποχρεωτική παρακολούθηση εκπαίδευσης.

Όταν δεν πήγε στα μαθήματα, παραβίασε την αναστολή της και καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκιση. Η διαδρομή προς τη φυλακή καταγράφηκε από τις κάμερες του ριάλιτι «Keeping Up With The Kardashians». Τελικά πέρασε μόνο τρεις ώρες στο κρατητήριο λόγω υπερπληρότητας και αφέθηκε ελεύθερη.

2. Πάρις Χίλτον

Η «Απλή Ζωή» της Πάρις Χίλτον, έγινε λίγο περίπλοκη όταν συνελήφθη το 2006 όταν οδηγούσε μεθυσμένη. Κάποιους μήνες αργότερα, καταδικάστηκε σε τριετή αναστολή και μαθήματα εκπαίδευσης σε θέματα αλκοόλ. Αργότερα το ίδιο έτος, παραβίασε την αναστολή της και καταδικάστηκε σε 45 ημέρες φυλάκιση.

Μετά από μόλις τέσσερις ημέρες πίσω από τα κάγκελα, ο δικηγόρος της κατάφερε να την επανατοποθετήσει σε ελεγχόμενο κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 40 ημέρες, λόγω ιατρικής κατάστασης. Την επόμενη ημέρα κλήθηκε στο δικαστήριο, όπου της επιβλήθηκε να εκτίσει την ποινή της μέσα στη φυλακή.

Αφού επέστρεψε στη φυλακή, εξέτισε το ήμισυ της ποινής της και αποφυλακίστηκε λόγω καλής συμπεριφοράς και υπερπληρότητας.

3. Τζάστιν Μπίμπερ

Ο 23χρονος ποπ σταρ συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στο Μαϊάμι Μπιτς το 2014. Παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι είχε καπνίσει μαριχουάνα και είχε πάρει συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ο Τζάστιν Μπίμπερ πέρασε μια μέρα στη φυλακή και, για τον τραγουδιστή του «Sorry», αυτές οι 24 ώρες ήταν υπεραρκετές για να του δώσουν ένα μάθημα.

Ο Καναδός ανέβασε τη φωτογραφία που τον έβγαλαν στη φυλακή στο λογαριασμό του στο Instagram και έγραψε στη λεζάντα: «Η φυλακή δεν είναι κουλ μέρος για να είσαι. Δεν έχει πλάκα. Ποτέ ξανά».

4. Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το 1996, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα και κατέληξε να συλληφθεί με την κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Στην κατοχή του είχε ηρωίνη, κοκαΐνη, κρακ και ένα όπλο στο αυτοκίνητό του. Πέρασε χρόνο στη φυλακή και στην αποτοξίνωση, αλλά αφού παραβίασε την αναστολή του, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.

Το 1999, ο τρομερός Iron Man καταδικάστηκε σε τριετή παραμονή στο Κέντρο Θεραπείας Κατάχρησης Ουσιών της Καλιφόρνια και στην Πολιτειακή Φυλακή. Μετά από ένα χρόνο στη φυλακή, ένας δικαστής έκρινε ότι ο συλλογικός χρόνος του στις φυλακές τον καθιστούσε ικανό για πρόωρη αποφυλάκιση.

5. Λίντσεϊ Λόχαν

Η Λίντσεϊ Λόχαν είναι συνηθισμένη στο να περνάει χρόνο στη φυλακή. Έχει συλληφθεί για κλοπή, οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών και κατοχή ναρκωτικών. Πρώτη φορά φυλακίστηκε το 2007 για μόλις μία ημέρα. Το 2011, καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκιση. Παραβίασε την αναστολή της τόσο στην υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ όσο και σε μια υπόθεση κλοπής.

6. Νίκολας Κέιτζ

Το 2011, ο Νίκολας Κέιτζ συνελήφθη σε κατάσταση μέθης αφού εντοπίστηκε να τσακώνεται με τη σύζυγό του Άλις τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Ορλεάνη. Αφού φέρεται να χλεύασε την αστυνομία, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία και ενόχληση της αστυνομίας. Αφέθηκε ελεύθερος αργότερα την ίδια μέρα και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

7. Σνουπ Ντογκ

Η πορεία του Σνουπ Ντογκ από κατηγορούμενος δολοφόνος σε έναν από τους πιο αξιαγάπητους ράπερ της Αμερική ήταν εντυπωσιακή. Το 1993, αθωώθηκε από τις κατηγορίες για φόνο, αλλά σε όλη του τη ζωή είχε και έχει προβλήματα με το νόμο.

*Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024