Θεοδωρικάκος: «Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο» – Πώς σχολίασε τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη
Για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Για την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη που προκάλεσε πολλά ερωτήματα, μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή του «Live News».
«Καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις. Πιστεύω ως Πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα και αυτό έγινε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», τόνισε.
- Διαβάστε επίσης: «Σήμερα θέλω να είσαι προσεκτικός» – Πώς η 22χρονη αστυνομικός οδηγούσε τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε φιάσκο
«Οι φοιτητικές εστίες είναι για στεγάζουν τα όνειρα των παιδιών και των γονιών τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υποστήριξε ότι με αυτή την επιχείρηση που διεξήγαγε με επιτυχία η Αστυνομία αποστέλλεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
«Θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες»
«Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια στους φοιτητές και στους καθηγητές, γιατί σεβόμαστε τα λεφτά του φορολογούμενου», πρόσθεσε ο υπουργός.
Για την δόκιμο αστυνομικό που συνελήφθη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Οι πράξεις της είναι απολύτως καταδικαστέες, απαράδεκτες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του Αστυνομικού και δεν έχει καμία θέση τις τάξεις της Αστυνομίας».
Για την λειτουργία της ΟΠΠΙ, ο υπουργός σχολίασε: «Αυτοί οι νέοι και οι νέες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι εκεί για να περιπολούν στα campus και να προστατεύουν τα παιδιά μας, πάντα σε πλήρη συνεννόηση με την Πρυτανεία του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος».
Μέσα από την εκπομπή του Live News, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες ασφάλειας που γίνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια».
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442