Ζελένσκι: Η ΕΕ δεν θα έπρεπε να είναι «σούπερ μάρκετ» για τους Ρώσους που έχουν χρήματα
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε να μην χορηγούνται βίζες Σένγκεν σε Ρώσους, ώστε να μπαίνουν στην Ευρώπη και να αγοράζουν αγαθά
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε χθες νέα έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσουν τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας, προκειμένου να γίνουν «σούπερ μάρκετ» όποιου διαθέτει τα μέσα να ταξιδεύει σε αυτά.
Έσπευσε να συμπληρώσει πως η πρόταση αυτή δεν αφορά τους Ρώσους που χρειάζονται βοήθεια διότι διακινδύνευσαν την ελευθερία ή τη ζωή τους προβάλλοντας αντίσταση στις πολιτικές του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
- Διαβάστε επίσης: «Απελπιστικά σάπια» – Η Ζαχάροβα σχολιάζει τη φωτογράφιση του Ζελένσκι με τη γυναίκα του
Να απαγορευτεί η χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου στους Ρώσους
«Πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις πως οι ρώσοι δολοφόνοι ή συνεργοί στην κρατική τρομοκρατία δεν θα λαμβάνουν βίζες Σένγκεν», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα, αναφερόμενες στις θεωρήσεις εισόδου που επιτρέπουν στους κατόχους των διαβατηρίων να κινούνται ανεμπόδιστα στον χώρο Σένγκεν, στον οποίο είναι ενταγμένες 26 χώρες — συμπεριλαμβανομένων 22 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και τεσσάρων κρατών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.
«Δευτερον, δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ίδια την ιδέα της Ευρώπης, των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας. Η Ευρώπη δεν πρέπει κατά συνέπεια να μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ όπου δεν έχει καμία σημασία ποιος μπαίνει και το κύριο είναι αυτοί που μπαίνουν απλά να πληρώνουν για τα αγαθά που αγοράζουν».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρότεινε να απαγορευτεί η χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου στους Ρώσους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, κρίνοντας πως οι κάτοικοι της χώρας αυτής πρέπει να απομονωθούν από τον υπόλοιπο κόσμο ώσπου να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους.
Την πρόταση αυτή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχει ενστερνιστεί μέχρι τώρα καμία από τις ισχυρές χώρες της ΕΕ. Μολαταύτα, ο ουκρανός πρόεδρος είπε ότι τον ενεθάρρυνε η υποστήριξη των κρατών της Βαλτικής, άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, και της Τσεχίας, που ασκεί το τρέχον διάστημα την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ. Η Φινλανδία έχει επίσης ταχθεί υπέρ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, φάνηκε να υποβαθμίζει την πρόταση την οποία διατύπωσε ο ουκρανός πρόεδρος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας πως «οποιαδήποτε προσπάθεια να απομονωθούν οι Ρώσοι ή η Ρωσία είναι διαδικασία χωρίς καμιά προοπτική».
- Λάκης Λαζόπουλος: «Αισθάνομαι μία ικανοποίηση ότι η ‘κατάδυση’ που έκανα πήγε καλά»
- Δημήτρης Χούπης: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου
- Επιστροφή ενοικίου: Τι αλλάζει από τον φετινό Νοέμβριο – Πώς θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)























![Πώς ξεκίνησαν οι νέες επιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν στην Μέση Ανατολή [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kuwait1-315x220.jpg)

![Συγκλονισμένη η Ιταλία για «τα φαντάσματα που μαζεύουν φράουλες» – Έκαψαν τέσσερις εργάτες ζωντανούς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/mafia-italia-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442