Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Πήρε θέση για την υπόθεση Λιγνάδη – «Η Δικαιοσύνη πέραν από ταξική είναι πλέον και τοξική»
Σωρεία αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη. Πανό με τη λέξη «Βιαστής» σηκώθηκε και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου
Φουσκώνει το κύμα οργής για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ο καλλιτεχνικός κόσμος από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου παρόλο που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων.
Μετά από προτροπή του ΣΕΗ στο τέλος κάθε παράστασης διαβάζεται από τους ηθοποιούς μια ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνεται το κοινό για την καταδίκη του σκηνοθέτη και τη στάση του θεατρικού χώρου ενώ παράλληλα εξηγούνται οι λόγοι που οι άνθρωποι του πολιτισμού ζητούν την άρση της απόφασης.
- Διαβάστε επίσης: «Σαρώνει» το κύμα διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – Η κίνηση του Στάνκογλου
Στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώθηκε πανό με την λέξη «Βιαστής» με σαφή αναφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη.
Το ίδιο πανό ανέβηκε και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/7) στο Κατράκειο Θέατρο.
Τώρα στο Κατράκειο, στον Θανάση Παπακωνσταντινου#ΒΙΑΣΤΗΣ_ΕΙΝΑΙ #Λιγναδης_παιδεραστης #Λιγναδης_gate
Φιλάκια στη Μαιρούλα, στη Πέπυ, στη Σμαράγδα και σε όλες τις κολλητούλες του παιδοβιαστή
Δεν σας έμεινε ούτε παράσταση, ούτε συναυλία για φέτος pic.twitter.com/nqBkW8MYNJ
— the others (@oi_alloi) July 18, 2022
Τι είπε για τη Δικαιοσύνη ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Αφού σηκώθηκε το πανό ο τραγουδιστής Θανάσης Παπακωνσταντίνου θέλησε να πάρει θέση και να στείλει το δικό του μήνυμα για την υπόθεση.
«Προτιμώ να πω εγώ ο ίδιος κάποια πράγματα και να πάρω και την ευθύνη αυτών που λέω. Πράγματι αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Το χειρότερο πράγμα που μας συμβαίνει, πέρα από το ότι έχουμε ένα καθεστώς που μας πατάει κάτω, ή που να νιώθουμε ότι πατάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας με τα πόδια μας, είναι ότι η Δικαιοσύνη πέρα από ταξική που ήταν πάντα κατά την γνώμη μου, είναι πλέον και τοξική, βαριά τοξική αν και υπάρχουν εξαιρέσεις», είπε αρχικά από τη σκηνή.
Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν που πραγματικά κάποιοι δικαστές ήταν, κατά τη γνώμη μου, το πιο προοδευτικό κομμάτι του ελληνικού λαού. Ας πούμε κάποια στιγμή το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν συνεχώς πολιορκημένο από νόμους που έρχονταν να καταστρέψουν το περιβάλλον και αυτοί κράτησαν πολύ δυνατή και προοδευτική στάση απέναντι σε όλη αυτή τη λαίλαπα».
«Ρώτησα μία φίλη μου που ήταν δικαστικός πώς γίνεται αυτοί να κρατάνε μία τέτοια στάση και μου είπε πως οι περισσότεροι από αυτούς που ήταν τότε στο 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν σπουδάσει στη Γαλλία και ήταν μέσα στο Μάη του ’68. Τι θέλω να πω… Υπάρχει τώρα μία μεγάλη τοξικότητα και βλέπουμε συστημικούς τύπους σαν τον Λιγνάδη, σαν τον τύπο που σκότωσε τον Ζακ, σαν τον Κορκονέα, να πέφτουν στα πούπουλα, κατά κάποιον τρόπο και βλέπουμε και αντισυστημικούς φτωχοδιάβολους σαν τον Μιχαηλίδη, σαν τον Καλαΐτζή και ακόμα άλλους, μετανάστες, πρόσφυγες, που επειδή δεν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες να τους υποστηρίξουν, υφίστανται την κρατική καταστολή, της Δικαιοσύνης, όχι τον ήλιο τον νοητό που περιμένουμε, τον ήλιο τον ανόητο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή», κατέληξε.
Δείτε το βίντεο με όσα είπε
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]
- Θρίλερ στη Γαλλία: Βρέθηκε σορός κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 11χρονης
- Τα ριμπάουντ θα κάνουν και πάλι την διαφορά για τον Ολυμπιακό
- Σοκ στην Φρανκφούρτη: Τουλάχιστον 10 τραυματίες στο αεροδρόμιο μετά από κατάρρευση ρύγχους σταθμευμένου αεροσκάφους
- Γαλλία: Μαχητικά αναχαίτισαν την περασμένη εβδομάδα ρωσικά αεροσκάφη 11 φορές πάνω από τη Βαλτική
- Tonight the Music Seems So Loud: Η ιστορία του Τζορτζ Μάικλ πίσω από τα πρωτοσέλιδα
- ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης δεν απάντησε στις καταγγελίες Καραπαπά για τη διαιτησία
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)









![Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/nafpaktos-miterakoritsaki-1200x675-1-315x220.webp)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442