Φωτιές: Μέτωπα σε Φωκίδα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίηση
Μάχη με τρεις πυρκαγιές το μεσημέρι της Κυριακής.
Τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χαλκιδική, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήραν γρήγορα μδιαστάσεις.
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή τους.
Επί του παρόντος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, κανένα από τα τρία πύρινα μέτωπα δεν απειλεί σπίτια ή οικισμούς.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 15: 30, ξέσπασε η φωτιά στην Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Στην περιοχή έφτασαν 77 πυροσβέστες με εικοσιτέσσερα οχήματα, καθώς και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Λίγο μετά τις 18:30 η φωτιά στην Χαλκιδική ήταν σε ύφεση και σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα. Ωστόσο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, παραμένουν στην περιοχή καθώς οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Φωκίδα και Φθιώτιδα
Η φωτιά στο Ζέλι Φθιώτιδας καίει αγροτοδασική έκταση και εκεί επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Στη Φωκίδα,η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 καίει δασική έκταση στην περιοχή Βουνιχώρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 4 αεροσκάφη.
Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442