Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία του «Μπίλι» και της «Φανής» από το τραγούδι του Βασίλη Καζούλη

Η ιστορία του «Μπίλι» και της «Φανής» από το τραγούδι του Βασίλη Καζούλη

Η Φανή από το ομώνυμο τραγούδι του Βασίλη Καζούλη είναι πρόσωπο υπαρκτό με το οποίο ο δημιουργός του τραγουδιού ήταν σφοδρά ερωτευμένος.

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ένα τραγούδι του μέχρι τότε άσημου τραγουδιστή Βασίλη Καζούλη ήρθε να ταράξει τα νερά και να σκαρφαλώσει αμέσως στην κορυφή. Το τραγούδι είχε ένα γυναικείο όνομα. Φανή.

Το τραγούδι παίζεται παντού, στις καφετέριες, στα ραδιόφωνα, ο δίσκος με τη «Φανή» πουλάει ασταμάτητα στα δισκοπωλεία. Η ιστορία του τραγουδιού είναι βιωματική. Είναι μια ιστορία τρελού και απεγνωσμένου έρωτα του τραγουδιστή και συνθέτη προς μια γυναίκα.

Η «Φανή» μπορεί να είναι παιδί των 80s αλλά ακόμη και σήμερα όποιον νέο και να ρωτήσεις θα σου απαντήσει ότι έχει ακούσει αυτό το τραγούδι. Η επιτυχία ήρθε ξαφνικά όταν ο Βασίλης Καζούλης – άγνωστος τότε – έστειλε μια κασέτα με το τραγούδι του στον Διονύση Σαββόπουλο που τότε έκανε στην κρατική τηλεόραση την εκπομπή «Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι».

Ο Σαββόπουλος αμέσως κατάλαβε ότι αυτό το τραγούδι θα άρεσε στον κόσμο. Έτσι προσκάλεσε τον Βασίλη Καζούλη στην εκπομπή για να το τραγουδήσει. Η «Φανή» αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο.

Ειδικά στο ρεφρέν: «Οι φίλοι μου μου το ‘χαν πει, ξέχνα ρε Μπίλι τη Φανή, όσο και να το θέλεις πια, δεν πρόκειται να ξαναρθεί» οι νέοι της εποχής έβλεπαν τον εαυτό τους και τον χαμένο έρωτα που κάποτε έζησαν αλλά δεν θα ξαναείχαν.

Η Φανή από τη Ρόδο

Κάποια στιγμή ο Βασίλης Καζούλης αποκάλυψε ότι η «Φανή» είναι υπαρκτό πρόσωπο, ήταν ένας μεγάλος έρωτας της ζωής του για την οποία έγραψε αυτό το τραγούδι. Ο έρωτας αυτός έμεινε ανεκπλήρωτος.

Όπως είπε, όταν ο ίδιος σπούδαζε στην ΑΣΟΕΕ – που σήμερα λέγεται Οικονομικό Πανεπιστήμιο – είχε γνωρίσει μια καλλονή από τη νότια Ρόδο την οποία ερωτεύτηκε αμέσως σφοδρά.

Ο Βασίλης Καζούλης – που φυσικά είναι ο «Μπίλι» του τραγουδιού, έκανε στη «Φανή» μέχρι και πρόταση γάμου. Η κοπέλα όμως την απέρριψε. Ο «Μπίλι» δεν το έβαλε κάτω και συνέχιζε να την πολιορκεί και εκείνη συνέχιζε να αρνείται τον έρωτα του.

Χρόνια μετά σε μια συναυλία του Καζούλη στο «Café Santan» στον Βόλο μετά το τραγούδι κάποιος από το ακροατήριο τον ρώτησε «Τι απέγινε τελικά ρε Μπίλι η Φανή». Και ο Καζούλης με θλιμμένο ύφος του απάντησε: «παντρεύτηκε».

Το καλύτερο όμως το αφήσαμε για το τέλος. Όπως είχε πει κάποτε ο δημιουργός του τραγουδιού, την κοπέλα από τη νότια Ρόδο που ερωτεύτηκε και ήθελε να παντρευτεί και για την οποία έγραψε το τραγούδι που ξέρει όλη η Ελλάδα, «δεν την λένε Φανή».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024