Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας εναντίον όλων και νίκησε

Ένας εναντίον όλων και νίκησε

Ο Βινίσιους μπορεί να πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού και να χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ισπανική ομάδα, ωστόσο αυτός που κράτησε «όρθια» τη Ρεάλ ήταν ο Τίμπο Κουρτουά.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είχε αναμφίβολα έναν πρωταγωνιστή κι αυτός δεν ήταν ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βινίσιους μπορεί να πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού και να χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ισπανική ομάδα, ωστόσο αυτός που κράτησε «όρθια» τη Ρεάλ ήταν ο Τίμπο Κουρτουά.

Κι όταν ένας γκολκίπερ «κλέβει» τη δόξα απ’ τον σκόρερ του μοναδικού γκολ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι έχει κάνει απίστευτα πράγματα.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν ανίκητος χθες βράδυ στο Παρίσι.

Ο Κουρτουά όρθωσε ανάστημα και κράτησε στο μηδέν τη Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις.

Από το ξεκίνημα του τελικού φάνηκε πως οι παίκτες της Λίβερπουλ θα τα έβρισκαν… σκούρα απέναντι στον διεθνή πορτιέρε της «βασίλισσας» κι όντως αυτό έγινε.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ανέβαινε η αυτοπεοίθηση του Κουρτουά ενώ απ’ την άλλη πλευρά οι «κόκκινοι» έμοιαζαν να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Πάνω από είκοσι τελικές προσπάθειες έκανε η αγγλική ομάδα αλλά απέναντι στη Λίβερπουλ βρέθηκε ένας ανίκητος τερματοφύλακας.

Κάθε απόκρουση του Κουρτουά έδινε κουράγιο στους υπόλοιπους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό φαίνονταν άλλωστε από τον τρόπο που πανηγύριζαν τις αποκρούσεις του συμπαίκτη τους.

Ο Κουρτουά έπαιξε… μόνος του τη Λίβερπουλ και νίκησε. Ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο μια ονειρική χρονιά και αναμφίβολα είναι αυτή την περίοδο ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Πέρασε και δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια ο Κουρτουά. Δεν ήταν όλα… ρόδινα στην καριέρα του Βέλγου στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτή η βραδιά ήταν δική του. Είπαμε, ένας εναντίον όλων και νίκησε.

Απλά θυμίζουμε τη δήλωση που έκανε μια μέρα πριν τον τελικό ο Βέλγος τερματοφύλακας. «Όταν η Ρεάλ παίζει ένα τελικό, τον κερδίζει».

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024