Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τη δολοφονία της
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό με την πρόεδρο να παρατηρεί από έδρας ότι δεν είμαστε θέατρο.
Ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή εξαντλώντας τα όρια της αυστηρότητας του νόμου σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση και των δύο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό με την πρόεδρο να παρατηρεί από έδρας ότι δεν είμαστε θέατρο.
Οι δικαστές ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση ομόφωνα κήρυξαν ενόχους τους κατηγορουμένους για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησαν.
Ο τρόπος τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος τους και η στάση που τήρησαν μετά την αποκάλυψη τους μέτρησαν στην κρίση των δικαστών οι οποίοι αποφάσισαν να μην μειώσουν ούτε κατά μία ημέρα την ποινή των δύο κατηγορουμένων γράφοντας με την απόφαση τους το δικαστικό επίλογο της υπόθεσης τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Παρόντες μέχρι τη στιγμή της λήξης της συνεδρίασης οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οι μητέρες άλλων γυναικών που δολοφονήθηκαν από συντρόφους τους αλλά και η Μάγδα Φύσσα δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια Τοπαλούδη.
Με αγκαλιές και δάκρυα συγκίνησης αγκάλιασε τη Μάγδα Φύσσα ο Γιάννης Τοπαλούδης.
«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου – Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.
«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442