Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς είναι να είσαι ισοβίτης στην πιο σκληρή φυλακή της Ρωσίας

Πώς είναι να είσαι ισοβίτης στην πιο σκληρή φυλακή της Ρωσίας

Φιλοξενεί περίπου 700 κρατούμενους οι οποίοι μαζί έχουν σκοτώσει περίπου 3.500 ανθρώπους – πράγμα που σημαίνει πως ο καθένας έχει σκοτώσει τουλάχιστον 5 άτομα.

Η πιο σκληρή φυλακή της Ρωσίας έχει ασύλληπτα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος για να αποδράσεις από αυτήν είναι να… πεθάνεις.

Η φυλακή υψηλής ασφαλείας ονόματι Black Dolphin στεγάζει τους πιο βίαιους εγκληματίες της χώρας, όπως κατά συρροή δολοφόνους, κανίβαλους και τρομοκράτες.

Φιλοξενεί περίπου 700 κρατούμενους οι οποίοι μαζί έχουν σκοτώσει περίπου 3.500 ανθρώπους – πράγμα που σημαίνει πως ο καθένας έχει σκοτώσει τουλάχιστον 5 άτομα.

Ο υπολοχαγός Denis Avsyuk, ο οποίος επιβλέπει τη φυλακή, δήλωσε ότι το κύριο έγκλημα που έχουν διαπράξει οι κρατούμενοι είναι οι δολοφονίες, αλλά επίσης κρατούνται φυλακισμένοι «μανιακοί, παιδεραστές και τρομοκρατές».

Σε συνέντευξή του στο National Geographic, ο κ. Avsyuk δήλωσε: «Το να τους αποκαλείς ανθρώπους – σε κάνει να λυγίζεις τη γλώσσα σου και μόνο που το λες. Ποτέ δεν ένιωσα καμία συμπάθεια γι’ αυτούς».

Η φυλακή που βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες στη Ρωσία, πήρε το ανεπίσημο όνομά της από το άγαλμα στην πρόσοψη του κτιρίου. Το γλυπτό κατασκευάστηκε από τους ίδιους τους κρατούμενους.

Τα ασύλληπτα μέτρα ασφαλείας

Ένας υπαστυνόμος της φυλακής δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος να αποδράσει κάποιος είναι να πεθάνει, καθώς οι κρατούμενοι του Μαύρου Δελφινιού φυλακίζονται ισόβια.

Οι φρουροί κάνουν τον γύρο κάθε 15 λεπτά στη φυλακή Μαύρο Δελφίνι , ενώ κανένας κρατούμενος δεν έχει δραπετεύσει ποτέ από το Μαύρο Δελφίνι.

Οι κρατούμενοι στο βίαιο κέντρο κράτησης βρίσκονται υπό 24ωρη επιτήρηση.

Μπροστά από τα κελιά βρίσκονται τρεις ατσάλινες θύρες με αποτέλεσμα οι  κρατούμενοι να ζουν σε ένα «κελί μέσα στο κελί».

Βασίζουν μονίμως λυγισμένοι

Όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν από τα κελιά τους, αναγκάζονται να περπατούν λυγισμένοι στη μέση. Αυτή η τεχνική πιστεύεται ότι γίνεται μόνο στις φυλακές «Μαύρο Δελφίνι» και πιστεύεται ότι είναι μια τακτική που επιτρέπει τον μέγιστο έλεγχο, ενώ στερεί από τον κρατούμενο τη θέα του άμεσου περιβάλλοντός του – αποτρέποντάς τον από το να δραπετεύσει ή να επιτεθεί.

Τους δένουν επίσης τα μάτια όταν περπατούν έξω από το κελί τους. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν καλή αντίληψη της διάταξης της φυλακής.

Επίσης δεν υπάρχει προαύλιο της φυλακής, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να ασκούνται μόνο πηγαίνοντας από το ένα κελί στο άλλο.

Δεν υπάρχει καφετέρια στο Black Dolphin, αντίθετα, οι κρατούμενοι τρώνε τέσσερα γεύματα την ημέρα στα κελιά τους και τα γεύματα αποτελούνται από σούπα και ψωμί.

Τους επιτρέπονται μόνο βιβλία, εφημερίδες και ένα ραδιόφωνο.

Τα απίστευτα εγκλήματα των ισοβητών

Ο κρατούμενος, ο Nikolai Astankov, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας και την καύση των πτωμάτων τους στο δάσος, μίλησε για το ότι δεν αξίζει να ξοδέψει πολύ χρόνο για να σκεφτεί τη μοίρα του.

«Αν σκέφτεσαι συνεχώς πώς βρίσκεσαι εδώ, τι σε περιμένει, ότι δεν θα ελευθερωθείς ποτέ, ότι θα μείνεις μόνος σου εδώ, απλά δεν θα τα καταφέρεις», είπε.

Ο Astankov και ο συγκρατούμενός του ξυπνούν κάθε πρωί στις 6 π.μ., όπως αναφέρεται στο βίντεο, και για τις επόμενες 16 ώρες δεν επιτρέπεται να καθίσουν στα κρεβάτια τους.

«Μας παρακολουθούν όλο το εικοσιτετράωρο. Υπάρχουν ανιχνευτές φωτός και κίνησης… Επιπλέον, κάθε 15 λεπτά ένας φύλακας περνάει από τα κελιά».

Του έβρασα το μπούτι και το έφαγα

Ένας άλλος κρατούμενος, ο Βλαντιμίρ Νικολάγεφ, ένας από τους πιο διαβόητους δολοφόνους της Ρωσίας, εκτίει ποινή φυλάκισης για κανιβαλισμό, αφού σκότωσε έναν άνδρα κατά τη διάρκεια ενός μεθυσμένου καυγά, τον έσυρε στο μπάνιο του και τον τεμάχισε.

«Τον έσυρα στο μπάνιο, τον έγδυσα και άρχισα να τον τεμαχίζω, είπε και συνέχισε «Του έκοψα το κεφάλι, τα χέρια, τα πόδια και ξαφνικά κάτι μου έκανε εντύπωση και σκέφτηκα να τον δοκιμάσω».

«Έκοψα ένα κομμάτι κρέας από τον μηρό του και το έβρασα. Το δοκίμασα και δεν μου άρεσε, οπότε το έκοψα σε κομμάτια και το τηγάνισα σε ένα τηγάνι. Έδωσα λίγο κρέας σε έναν φίλο μου, το πήρε σπίτι του και το έδωσε στη γυναίκα του. Εκείνη έφτιαξε ζυμαρικά με αυτό, έφαγε και η ίδια λίγο και το τάισε στα παιδιά της.Είπα ότι ήταν καγκουρό, δεν έχουμε καγκουρό εδώ γύρω. Δεν ήξεραν τι ήταν».

Φωτογραφίες: National Geographic/ Πηγή: Mirror

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024