Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζάρεντ Μπίρτσαλ: Ποιος είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Έλον Μασκ

Τζάρεντ Μπίρτσαλ: Ποιος είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Έλον Μασκ

Ο Τζάρεντ Μπίρτσαλ είναι ο «fixer» του Έλον Μασκ.

Μπορεί ο Έλον Μασκ να είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά και αυτός έχει ανάγκη από συνεργάτες, όπως ο Τζάρεντ Μπίρτσαλ. Ποιος είναι αυτός; Το δεξί χέρι του νέου αφεντικού του Twitter ή αλλιώς ο «fixer» του.

Το Bloomberg, ένα από τα διεθνή ΜΜΕ που του έχουν κάνει αφιέρωμα, αναφέρεται στην πορεία του. Ο Μπίρτσαλ είναι αυτός που τα τελευταία έξι χρόνια αποτελεί τον πιο κοντινό άνθρωπο του Μασκ, αυτός που «καθαρίζει» για την επίλυση πρακτικών αλλά εξαιρετικά σημαντικών ζητημάτων.

Τα κάνει όλα

Από το να βρει άμεσα ένα τεράστιο δάνειο και να ξεθάψει «βρωμιές» για έναν εχθρό μέχρι την πρόσληψη σωματοφυλάκων, την πώληση κατοικιών και τη διοίκηση μιας εταιρείας νευροτεχνολογίας – τουλάχιστον στα χαρτιά.

Ο 47χρονος απόφοιτος του Brigham Young University και πρώην υπάλληλος της Merrill Lynch – από την οποία απολύθηκε – είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κύκλο του Μασκ.

Βρίσκεται στο τιμόνι του family office του επίδοξου αγοραστή του Twitter, του Excession, το οποίο διαχειρίζεται μια τεράστια περιουσία και θα έχει εμπλοκή στην άντληση χρηματοδότησης για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Διαπραγματεύτηκε με τις τράπεζες της Wall Street

Ο Μπίρτσαλ ήταν μέλος του πολύ στενού κύκλου που διαπραγματεύτηκε με τις τράπεζες της Wall Street την άντληση δανείων για την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg. Μολονότι δεν είχε εμπειρία από μεγάλες εξαγορές, ο Μπίρτσαλ είχε καθοριστικό ρόλο στο «μάντρωμα» των τραπεζών για τη χρηματοδότηση του ντιλ, πρόσθεσε η πηγή, η οποία τον περιέγραψε σαν ένα συνεργάσιμο και σοβαρό άνθρωπο.

Την Πέμπτη, ο Μασκ αποκάλυψε ότι ομάδα επενδυτών θα συμμετάσχει στο ντιλ με πάνω από 7 δις δολάρια. Μεταξύ αυτών ήταν ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, η επενδυτική εταιρεία Sequoia Capital και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance. Πηγή του Bloomberg ανέφερε ότι ο Μπίρτσαλ ήταν ένα από τα σημεία επαφής.

Ασχολείται και με την προσωπική ζωή του Μασκ

Αλλά τα καθήκοντά του δεν σταματούν εκεί. H ζωή του Μασκ είναι πολύπλοκη. Μετακινείται συχνά με το ιδιωτικό του τζετ και παίρνει αυθόρμητα σημαντικές αποφάσεις όπως να πουλήσει τα σπίτια του ή να αγοράσει ένα κοινωνικό δίκτυο.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ήδη μεγάλη οικογένειά του πληθαίνει. Κάποιος πρέπει να είναι εκεί για να κανονίσει τα πρακτικά ζητήματα: να προετοιμάσει το τζετ για αναχώρηση, να πουλήσει τα σπίτια, να έρθει σε επαφή με τραπεζίτες, να προσλάβει νταντάδες και σωματοφύλακες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024