Μπορεί οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν αποσυρθεί από το Κίεβο, αλλά ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης των Τσετσένων μαχητών, υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο.
Νωρίς τη Δευτέρα ο Καντίροφ είπε ότι θα υπάρξει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων όχι μόνο στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, αλλά και στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.
«Θα απελευθερώσουμε σε πρώτη φάση το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και στη συνέχεια θα καταλάβουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις», τόνισε ο Τσετσένος ηγέτης.
«Σας διαβεβαιώνω: δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο Καντίροφ.
Η απειλή για το Κίεβο
Να θυμίσουμε ότι ο ηγέτης των Τσετσένων έχει κρατήσει σκληρή γραμμή και σχετικά με τις συνομιλίες Κιέβου και Μόσχας αφού την είχε «πέσει» στον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.