Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυρά δέχτηκε το αυτοκίνητο του MEGA στο κομβόι της επιστροφής από Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυρά δέχτηκε το αυτοκίνητο του MEGA στο κομβόι της επιστροφής από Μαριούπολη

Εφιαλτική διαδρομή από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια

Πυρά δέχτηκε το συνεργείο του MEGA κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τη Μαριούπολη προς τη Ζαπορίζια με τελικό προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Σε μια εφιαλτική διαδρομή όπου υπήρχαν πάνω από 20 αυτοκίνητα με 82 άτομα -Έλληνες πολίτες, δημοσιογράφους και προσωπικό του ελληνικού προξενείου στη Μαριούπολη- αυτό στο οποίο επέβαινε το συνεργείο του MEGA δέχτηκε πυρά, χωρίς ωστόσο να προκύψει ευτυχώς κάποιος τραυματισμός και τα μέλη της αποστολής να φτάσουν σώα στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Όπως περιέγραψε ο ανταποκριτής του in και του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης, «οι ριπές που δεχτήκαμε ήταν σε δρόμο έξω από τη Μαριούπολη και ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα».

«Ένα θραύσμα από τις συγκεκριμένες σφαίρες χτύπησε τη ρόδα του αυτοκινήτου μας, με αποτέλεσμα να σταματήσουμε το κομβόι και να αλλάξουμε το λάστιχο» πρόσθεσε, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές.

«Απομακρυνθήκαμε τάχιστα από την περιοχή…».

Το χρονικό της εφιαλτικής διαδρομής

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν το κομβόι αναχώρησε -σε μια πορεία 200 και πλέον χιλιομέτρων- από τη Μαριούπολη υπό το φόβο γενικευμένης σύρραξης στην Ουκρανία και σφοδρών βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Η πορεία ξεκίνησε με ένα μπλόκο Ουκρανών φεύγοντας από τη Μαριούπολη, η οποία ήταν ασφυκτικά περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις. Εξω από τη Μαριούπολη συναντήσαμε ρωσικές δυνάμεις αποτελούμενες από μεταγωγικά και άρματα μάχης τα οποία έστρεψαν τα κανόνια τους πάνω στο κομβόι» λέει ο Γιάννης Χαραμίδης και προσθέτει:

«Εξεπλάγησαν που είδαν ανθρώπους να διανύουν τη συγκεκριμένη διαδρομή. Μας έλεγξαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο το γεγονός ότι έστρεψαν πάνω μας τα κανόνια μάς τρόμαξε, δεδομένου ότι στην αποστολή ήταν γυναίκες και παιδιά.

» Φεύγοντας από τη συγκεκριμένη διαδρομή, αντιμετωπίσαμε ένα άλλο θέμα. Οι δύο από τις τρεις διαδρομές που έπρεπε να επιλέξουμε για να κατευθυνθούμε προς τη Ζαπορίζια, οι γέφυρες που συνέδεαν την ανατολική με τη δυτική πλευρά τους, είχαν διαλυθεί από βόμβες και όλμους. Τα θραύσματα ήταν παντού.

» Σε μια από τις απόπειρες που κάναμε να διαφύγουμε, περάσαμε από ένα χωριό -που δεν αριθμούσε περισσότερα από 400-500 σπίτια- το 50% του οποίου φλεγόταν γιατί είχε δεχτεί πυρά από ρωσικό πυροβολικό. Οι κάτοικοι είχαν εξαφανιστεί από τους δρόμους, ενώ άλλοι έβγαιναν διστακτικά να δουν ποιοι περνούν μετά τους βομβαρδισμούς.

«Ζήσαμε από κοντά όλο το δράμα των ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο όταν η ζωή τους απειλείται…».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024