Amazon – H Alexa πρότεινε σε δεκάχρονη να βάλει κέρμα στην πρίζα
Το κορίτσι απλά ζήτησε από το μηχάνημα να της δώσει μια «πρόκληση» για να περάσει την ώρα της.
«Όχι, Alexa, μη!» φώναξε έντρομη η μητέρα όταν άκουσε τον ψηφιακό βοηθό της Amazon να προτείνει στην κόρη της παιχνίδια ηλεκτροπληξίας.
Το δεκάχρονο κορίτσι ζήτησε από το μηχάνημα να της δώσει μια «πρόκληση» για να περάσει την ώρα της.
«Βάλε έναν φορτιστή στην πρίζα μέχρι τη μέση και μετά ακούμπησε ένα κέρμα στα εκτεθειμένα δόντια του φις» ήταν η πρόταση της Alexa.
Η μητέρα του κοριτσιού, Κρίστιν Λίβνταλ, έμεινε εμβρόντητη αλλά πρόλαβε να παρέμβει. Δήλωσε πάντως στο Twitter ότι η κόρη της «είναι πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο».
OMFG My 10 year old just asked Alexa on our Echo for a challenge and this is what she said. pic.twitter.com/HgGgrLbdS8
— Kristin Livdahl (@klivdahl) December 26, 2021
Σύμφωνα με το BBC, ο ψηφιακός βοηθός της Amazon είχε βρει στο Διαδίκτυο τη λεγόμενη «πρόκληση του κέρματος», η οποία κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο στο TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
To επικίνδυνο παιχνίδι έχει μάλιστα θορυβήσει τις αρχές λόγω του κινδύνου ηλεκτροπληξίας. «Μπορεί να χάσεις δάχτυλα, παλάμες, χέρια» είχε δηλώσει πέρυσι στην εφημερίδα The Press του Γιόρκσαϊρ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Μάικλ Κλάσκερ.
Such a bad idea, for so many reasons. #outletchallenge #tiktok #electricalfire #firesafety #schoolsafety #education https://t.co/3dCpt5K77R
— NH State Fire Marshal’s Office (NHFMO) (@nhfmo) January 22, 2020
Η Amazon ενημερώθηκε για το περιστατικό από το BBC και διαβεβαίωσε ότι ενημέρωσε το λογισμικό της Alexa ώστε να μην προτείνει παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον.
«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκεται στην καρδιά όσων κάνουμε και η Alexa είναι σχεδιασμένη να προσφέρει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες μας» είπε η εταιρεία.
«Μόλις ενημερωθήκαμε για το λάθος λάβαμε άμεσα μέτρα για να το διορθώσουμε».
- Ο Αντετοκούνμπο απάντησε στα σενάρια για το μέλλον του με μια απίθανη ατάκα (vid)
- Εργατικό δυστύχημα στην Ελασσόνα: 59χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων
- Μπάμπης Κλάρας: Το μεγάλο Μνημείο για τον Άρη
- H low budget περιπλάνηση του Κέβιν Σπέισι συνεχίζεται – Από την Κύπρο στην Ιταλία και επιστροφή στην τηλεόραση
- Το βάθος της κρίσης
- Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε λύκειο – Στο νοσοκομείο 17χρονη μαθήτρια
- «Βράζουν» για τη διαιτησία του ΑΕΚ – Κραϊόβα οι Ρουμάνοι: «Αστείες αποφάσεις» (pic)
- Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία: Πόσα και…γιατί χρωστούν οι Έλληνες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442