Βαμβάκι – Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή την επόμενη σεζόν – Εκτιμήσεις
Η επόμενη σεζόν μοιάζει πολλά υποσχόμενη για τους βαμβακοκαλλιεργητές, με τις υψηλές τιμές να αναμένεται να συνεχιστούν και το 2021/22.
Σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021/22 αναμένεται να παραμείνουν οι τιμές του βαμβακιού, οι οποίες σύμφωνα με την ICAC, είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας.
Ωστόσο, η ICAC δεν αναμένει ότι οι τιμές του βαμβακιού θα αυξηθούν πολύ υψηλότερα από ό,τι είναι τώρα και είναι πολύ απίθανο οι τιμές να φτάσουν τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2010/11.
Η ερχόμενη σεζόν μοιάζει πολλά υποσχόμενη για τους βαμβακοκαλλιεργητές, με τις υψηλές τιμές να αναμένεται να συνεχιστούν και τη σεζόν 2021/22. Όπως τονίζει η ICAC το υψηλότερο εισόδημα για τους αγρότες είναι θετικό και θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην αύξηση της παγκόσμιας έκτασης καλλιέργειας. Όμως επειδή το κόστος συνήθως μετακυλίεται στην αλυσίδα εφοδιασμού, θα κάνει το βαμβάκι λιγότερο ανταγωνιστικό έναντι άλλων ινών.
Οι διεθνείς τιμές του βαμβακιού είναι οι υψηλότερες που είχαμε εδώ και μια δεκαετία. Πάντως η ICAC επισημαίνει ότι δεν αναμένει ότι οι τιμές να φτάσουν εκείνες της περιόδου 2010/2011, που κυμάνθηκαν μέχρι και τα 243,65 σεντς ανά λίβρα.
Στο τέλος της φετινής περιόδου (2020/2021), τα παγκόσμια αποθέματα υπολογίζονται ότι θα είναι στα 20,35 εκατομμύρια τόνους.
Όπως εκτιμά η ICAC, η διεθνής τιμή εκκοκκισμένου βαμβακιού Δείκτης Α (Cotlook Index A) αναμένεται να κυμανθεί από 91 σεντς έως 119 σεντς ανά λίβρα την περίοδο 2021/2022.
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6766446-1-315x220.jpg)
![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-315x220.jpg)


















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442