Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαμβάκι – Καθυστερούν οι εκτιμήσεις ζημιάς στις καλλιέργειες των Σερρών

Βαμβάκι – Καθυστερούν οι εκτιμήσεις ζημιάς στις καλλιέργειες των Σερρών

Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, δεν κατέστη δυνατή η συγκομιδή της σοδειάς των βαμβακοπαραγωγών, ενώ παράλληλα υπάρχουν και φόβοι για υποβάθμιση της ποιότητας του σύσπορου.

Την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τις έντονες καιρικές συνθήκες του Οκτωβρίου στις καλλιέργειες βαμβακιού ζητά το Επιμελητήριο Σερρών.

Από τις έντονες καιρικές συνθήκες που παρατηρήθηκαν τον Οκτώβριο στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έπληξαν ανεπανόρθωτα τις καλλιέργειες του βαμβακιού. Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, δεν κατέστη δυνατή η συγκομιδή της σοδειάς των βαμβακοπαραγωγών, ενώ παράλληλα υπάρχουν και φόβοι για υποβάθμιση της ποιότητας του σύσπορου.

Με επιστολή του το Επιμελητήριο Σερρών μεταφέρει τις διαμαρτυρίες των βαμβακοπαραγωγών του νομού για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διενέργεια αυτοψίας των καλλιεργειών τους για την εκτίμηση των ζημιών και τη χορήγηση αποζημίωσης.

«Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την πρόκληση των ανωτέρω ζημιών και σε άλλες περιοχές που επίσης επλήγησαν, όπως στη Λάρισα, οι εκτιμήσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα αυτοψία από εκτιμητές του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων στις καλλιέργειες του νομού μας», επισημαίνεται.

Τονίζεται δε, η επιτακτική η ανάγκη για άμεση εκτίμηση των ζημιών προκειμένου οι παραγωγοί να προχωρήσουν στη συγκομιδή, να σπείρουν τα χωράφια τους, αλλά και να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται για τις ζημίες που έχουν υποστεί.

Για τους λόγους αυτούς, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποστολή τουλάχιστον 40 γεωπόνων – εκτιμητών στο νομό, που θα διενεργήσουν τις αυτοψίες και να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024