Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου αναφέρει πως κανένας γονέας δεν έχει εκπαιδευτεί στο πως να είναι σωστός, αλλά και τι χρειάζεται για την ανάπτυξη του παιδιού του.
Για να νιώσει το παιδί ασφάλεια, είναι σημαντικό να μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει χωρίς να έχει στον νου του πώς θα νιώσει ή πώς θα αντιδράσει ο γονέας.
Για να καταφέρουμε να χτίσουμε μια ασφαλή σχέση με το παιδί μας, χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την ανοιχτή επικοινωνία και αλληλοκατανόηση.
Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κάτι που θέλει δουλειά και εξάσκηση για να κατακτηθεί από τους γονείς αλλά και το παιδί.
Το ζητούμενο δεν είναι να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη, αλλά να κρατήσουμε την επικοινωνία ανοιχτή με τα παιδιά ώστε η σχέση μας να γίνεται πιο θετική και ουσιαστική.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.