Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεχάστε την σέξι Τζέσικα Ράμπιτ της Ντίσνεϋ - Φορά καμπαρντίνα και αλλάζει δουλειά

Ξεχάστε την σέξι Τζέσικα Ράμπιτ της Ντίσνεϋ – Φορά καμπαρντίνα και αλλάζει δουλειά

Προσαρμοσμένη κι αυτή στο πνεύμα της εποχής, με αμφιλεγόμενες αντιδράσεις

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε την Τζέσικα Ράμπιτ στην Disneyland, θα δείτε τους ώμους της καλυμμένους, μεταξύ άλλων αλλαγών που θα εντοπίσετε στην εμφάνισή της.

Επίσης, από πρώην τραγουδίστρια του nightclub γίνεται…ντετέκτιβ!

Το Roger Rabbit’s Car Toon Spin, που άνοιξε το 1994 στην Mickey’s Toontown, είναι μια «σκοτεινή» βόλτα βασισμένη στη διάσημη ταινία «Who Framed Roger Rabbit».

Εκεί οι επισκέπτες έβρισκαν την Τζέσικα Ράμπιτ δεμένη σε ένα πορτ μπαγκάζ. Αυτό μέχρι πρότινος, αφού πλέον απομακρύνθηκε, και στην θέση της υπάρχουν βαρέλια με οξύ.

Ποια είναι (ή μάλλον ήταν!) η Τζέσικα Ράμπιτ

Ήταν 1988 όταν μία animation φιγούρα ανέστησε τον μύθο της femme fatale.

Η σύζυγος του αξιαγάπητου πρωταγωνιστή κούνελου, Τζέσικα, με κόκκινα μαλλιά, χείλη και φόρεμα, τραγουδούσε νωχελικά το «Why Don’t You Do Right?» και άναβε φωτιές στον Μπομπ Χόσκινς και στο κινηματογραφικό κοινό του «Ποιος Παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ».

Κι όσο αφορά την αθωότητά της; Δεν ήταν κακιά. Έτσι την είχαν σχεδιάσει οι animators του Ρόμπερτ Ζεμέκις («I’m not bad. I’m just drawn that way» ήταν μία διάσημη ατάκα της ηρωίδας της στην ταινία).

Από τα 80s μέχρι και σήμερα το όνομά της φιγουράρει σε όλες τις λίστες των πιο σέξι θηλυκών στο σινεμά, κάτι που έχει ξεκινήσει πολλές θεωρίες για το σε ποιες καμπύλες βασίστηκαν οι σχεδιαστές για να την κατασκευάσουν.

Οι περισσότερες τείνουν σε μία μείξη της «Gilda» Ρίτα Χέιγουορθ και της Βερόνικα Λέικ στα χαρακτηριστικά, τα χείλη, τα μαλλιά, το ηχόχρωμα της φωνής που χρησιμοποιήθηκε.

Όμως, το περιοδικό Life αποκάλυψε ότι η Τζέσικα Ράμπιτ υπήρξε στ’ αλήθεια. Μία σέξι στάρλετ, ένα «It girl» που τη δεκαετία του 1950 σκανδάλισε το Χόλιγουντ.

Το όνομά της: Βίκι Ντουγκάν, ή όπως την ήξεραν οι περισσότεροι, «Οπίσθια».

Γεννημένη με το όνομα Ιντιθ Τούκερ στο Μπρούκλιν, η Ντουγκάν ήταν ένα διάσημο pin-up girl που αγωνιζόταν μάταια για μία θέση ανάμεσα στις χολιγουντιανές πρωταγωνίστριες, μέχρι που ο Μίλτον Βάις, ένας διάσημος καλιφορνέζος ατζέντης, βρήκε τον τρόπο να την προωθήσει.

Μιας που το μεγάλο και διαβόητό της πλεονέκτημα ήταν τα οπίσθιά της, άρχισε να την λανσάρει με το ψευδώνυμο «The Back» και να την ντύνει μόνο με προκλητικά φορέματα με αβυσσαλέα πλάτη..

Ακολούθησαν φωτογραφήσεις στο Playboy, σκάνδαλα που ήθελαν θρυλικές χολιγουντιανές πρωταγωνίστριες να απαιτούν να φύγει από πρεμιέρες και δεξιώσεις γιατί όλα τα φλας έπεφταν πάνω της και γενικότερα μία σχέση αγάπης-μίσους με τους κινηματογραφικούς παραγωγούς: δίστασαν να τη χρησιμοποιήσουν στις ταινίες τους.

Το παραδικό άστρο της έσβησε το 1959.

Τριάντα χρόνια αργότερα, όμως, η Ντουγκάν έγινε η μούσα των animators που ήθελαν να σχεδιάσουν την τέλεια γυναίκα, την πιο καυτή σεξοβόμβα, την απόλυτη αντρική φαντασίωση: την Τζέσικα Ράμπιτ.

Η Walt Disney Imagineering φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει τον χαρακτήρα πιο δυναμικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Disneyland ετοιμάζει μια λιγότερο σεξουαλικοποιημένη εκδοχή της Τζέσικα Ράμπιτ, την οποία σκοπεύει να βάλει στο επίκεντρο μιας ολοκαίνουργιας πλοκής που δεν έχει καμία σχέση με την σέξι περσόνα της.

Σε κάθε περίπτωση, η ανανέωση αφορά μόνο το θεματικό πάρκο της Disney.

Η επερχόμενη ταινία «Who Framed Roger Rabbit 2», που θα κυκλοφορήσει το 2022, ακολουθεί τον Ρότζερ Ράμπιτ ενώ «σώζει την Τζέσικα και τους γονείς τους», όπου η Τζέσικα Ράμπιτ θα εμφανιστεί όπως συνήθως.

Στην Disneyland, ωστόσο, η Τζέσικα Ράμπιτ θα φοράει καμπαρντίνα, καθώς είναι πλέον ιδιωτική ντετέκτιβ. Σε νέα ταμπέλα στο χώρο αναμονής θα αναγράφεται επίσης πως «η Τζέσικα Ράμπιτ θα γίνει το καινούργιο μάτι της Mickey’s Toontown».

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση πυροδότησε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις.

Κάποιοι χάρηκαν με το γεγονός πως η Τζέσικα αποσύρθηκε από μια σεξιστική επιχείρηση, αναδεικνύοντας εκ νέου την στάση της ως role model, ενώ άλλοι διαφώνησαν πως οι γυναίκες μπορούν να είναι ταυτόχρονα σέξι και έξυπνες.

«Είναι μια θετική αλλαγή», σχολίασε ο vlogger Offhand Disney.

«Ειλικρινά, πολύ καλή για την Τζέσικα. Αλλά δεν το βρίσκει κανείς λίγο σεμνότυφο; Μπορεί να ανοίγω τον ασκό του Αιόλου εδώ, αλλά πάντα θεωρούσα ότι με αφορμή την περίπτωση της Τζέσικα, πως οι γυναίκες μπορούν να είναι δυνατές και σέξι.

Σπάει στο ξύλο μια νυφίτσα στο τέλος της βόλτας», πρόσθεσε.

Αρκετοί όμως θεώρησαν πως η Disney το παρατράβηξε αυτή τη φορά με την politically-correct μεταμόρφωση.

Εξάλλου, το κοινό γνωρίζει καλά πως η Τζέσικα Ράμπιτ είναι μια πανέξυπνη, δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα.

«Διακινδυνεύουν να χαλάσουν κάτι πολύ καλό«, σημείωσε κάποιος φαν στο Mouse House, σύμφωνα με τους The Times.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024