Λίβερπουλ – To συγκινητικό βίντεο για την επιστροφή των φιλάθλων στο Άνφιλντ
Το Άνφιλντ ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στο αυριανό (21/8) ματς της Λίβερπουλ με τη Μπέρνλι, με τους Reds να ετοιμάζουν ένα συγκινητικό βίντεο με ένα μήνυμα από τον Γιούργκεν Κλοπ.
Για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση της Premier League, η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί το Σάββατο (21/8) σε ένα γεμάτο Άνφιλντ.
Το μεσημέρι του Σαββάτου οι Reds υποδέχονται τη Μπέρνλι για τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League και το Άνφιλντ θα ανοίξει τις πύλες του για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Μετά από 421 μέρες, λοιπόν, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα παίξει μπροστά στο κοινό της. Για αυτόν τον λόγο, οι Reds ετοίμασαν ένα συγκινητικό βίντεο, με τον Γερμανό τεχνικό να απευθύνεται στους φιλάθλους και να τονίζει πως όταν οι οπαδοί βρίσκονται στο γήπεδο, το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο.
Αναλυτικά το μήνυμα του Κλοπ στον κόσμο της ομάδας:
«Το πρώτο παιχνίδι που είδα ήταν στo χωριό μου. Ένιωσα αμέσως ότι είμαι μέρος της πρώτης ομάδας ακόμα κι αν ήμουν μόλις 8-9 χρονών. Ήμουν φίλαθλος πολύ πριν γίνω ποδοσφαιριστής. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό έχει ποδοσφαιρική γνώση. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό γνωρίζει αρκετά, ξέρει πώς να βοηθήσει. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό είναι ισχυρό, συναισθηματικό.
Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό είναι έτοιμο να πηδήξει στον αέρα κυριολεκτικά. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό είναι το παιχνίδι. Ό,τι κι αν πούμε εκεί έξω υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο, αλλά αν αγαπάς το παιχνίδι, αν νιώθεις μέρος ενός συλλόγου, μιας οικογένειας, τότε γι’ αυτά τα 90, 95 λεπτά μπορείς να ξεχάσεις όλα τα πράγματα γύρω σου. Κι αυτό είναι που λέω στα παιδιά: ότι εμείς έχουμε την ευθύνη να τους βοηθήσουμε στις δυσκολότερες στιγμές τους καθώς επίσης, και να τους κάνουμε να νιώσουν καλά όταν φύγουν από το γήπεδο.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για το ποδόσφαιρο. Πριν έρθω εδώ δεν είχα ιδέα. Όλοι μου μιλούσαν γι’ αυτό κι εγώ δεν είχα ιδέα τι είναι η Λίβερπουλ, έτσι τώρα μπορώ να πω: είναι απολύτως τρελό. Αν κάποιος από εμάς θεωρεί δεδομένο να έχει ένα γεμάτο γήπεδο, το να έχει μία απίστευτη ατμόσφαιρα που δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου, εγώ δεν το θεωρώ δεδομένο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να δημιουργήσει συναισθήματα, αυτό το παιχνίδι πρέπει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα.
Δεν είναι το καθαρά τακτικό κομμάτι. Το να κινείσαι εδώ, το να κινείσαι εκεί, υπάρχει ένταση. Στην καλύτερη στιγμή μας χωριστήκαμε. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον. Δεν μπορείτε να πιστέψετε και δεν θα καταλάβετε ποτέ πόσο πολύ μου λείψατε. Και δεν μπορώ να περιμένω να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα καλό άθλημα χωρίς εσάς, αλλά μαζί σας είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο».
Αποκαλύψεις για όλα τα «καυτά» θέματα της Παρτιζάν έκανε ο πρόεδρός της σε συνέντευξή, εκφράζοντας την άποψή του για μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Νιλικίνα.
Η Φενέρμπαχτσε ξέσπασε στο 3ο δεκάλεπτο, έφτασε τη διαφορά ακόμη και στους 28π. (81-53) για να επικρατήσει τελικά της Μπασκόνια στην Κωνσταντινούπολη με 84-71, φτάνοντας τις 16 νίκες σε 24 ματς, με αγώνα λιγότερο.
LIVE: Ίντερ – Πίζα. Παρακολουθήστε live στις 21:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ίντερ – Πίζα για την 22η αγωνιστική της Serie A. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2.