Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ονειρικό ντεμπούτο για Τσιμίκα – Η αποθέωση του Κλοπ και οι εγκωμιαστικές κριτικές

Ονειρικό ντεμπούτο για Τσιμίκα – Η αποθέωση του Κλοπ και οι εγκωμιαστικές κριτικές

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε παιχνίδι της Premier League και η εμφάνισή του ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Τα λόγια του Γιούρκεν Κλοπ, η πληθωρική του παρουσία και οι θετικές κριτικές.

Η… ελληνική μονομαχία της πρεμιέρας της Premier League βρήκε νικητή τον Κώστα Τσιμίκα αφού η Λίβερπουλ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έκανε μάλιστα ντεμπούτο ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος και όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητος αλλά άφησε και πολύ καλές εντυπώσεις.

Η παρουσία του στο ματς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πληθωρική καθώς ήταν δραστήριος και στο επιθετικό κομμάτι με πολλά ανεβάσματα ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει κιόλας με ωραίο διαγώνιο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα ήταν και ο εκτελεστής των στημένων στο πρώτο ημίχρονο όπου ανέλαβε τα πρώτα πέντε κόρνερ, κάτι που δείχνει και το πόσο έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο διεθνής μπακ τελείωσε το ματς με δύο σουτ εκ των οποίων το ένα στον στόχο και 78.3% ποσοστό σε εύστοχες πάσες με μια γενική βαθμολογία λίγο κάτω από το 7. Καθόλου άσχημα. Ειδικά για ντεμπούτο όπου δικαιολογημένα μπορεί να υπάρχει και κάποιο άγχος το οποίο του δημιούργησε κάποια προβληματάκια αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά χωρίς σοβαρό κόστος.

Την απόδοση του Τσιμίκα εξήρε και ο Γερμανός τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι: «Ηταν πολύ καλός, πολύ καλός. Θα έλεγα για τουλάχιστον 80 λεπτά έπαιξε καλά, αφού συμμετείχε σε όλες τις επιθετικές ενέργειες, ενώ παράλληλα, αμύνθηκε καλά. Σ΄ εκείνο το σημείο, προφανώς κάποιος τράβηξε λίγο την… πρίζα! Αυτό είναι φυσιολογικό μετά από αυτήν την μακρά περίοδο, οπότε ήταν ένα πολύ καλό ντεμπούτο. Βασικός σε ένα εκτός έδρας ματς, έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλοπ.

Όπως ανέφερε μάλιστα και η σελίδα «The Tactical Times» που ειδικεύεται σε αναλύσεις αγώνων αλλά και ποδοσφαιριστών ατομικά, ο Τσιμίκας είναι ένας άξιος αντικαταστάτης για τον Ρόμπερτσον. Μερικές φορές λίγο παραπάνω έντονος και λίγο περισσότερο απλός από όσο πρέπει αλλά αρκετά ισορροπημένος όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε Tweet τους.

Τέλος, ειδική αναφορά στον Τσιμίκα κάνει και το «liverpoolecho» το οποίο στέκεται στο γεγονός ότι η χθεσινή άμυνα της Λίβεπουλ δεν είχε παίξει ξανά μαζί, παρόλα αυτά όμως ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Πιο ειδικά, για τον 25χρονο άσος τονίζει πως ήταν καλός σε όλα τα κομμάτια του γηπέδου με προωθήσεις και σέντρες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με μια απόδοση που άξιζε να συνοδευτεί από μια νίκη.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024