Σε μία τοποθεσία ανάμεσα στην Τοσκάνη και την Ούμπρια, το αρχαίο Λάτιο, έχει επιλέξει η Σιλβί Γκιλέμ να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της. Η διάσημη χορεύτρια μπαλέτου, που πια έχει αποσυρθεί από την καλλιτεχνική σκηνή, ζει στα 56 της το όνειρό της.
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, των παραστάσεων και των προβών βρίσκει την ηρεμία της σε μια έκταση 27 στρεμμάτων με ελαιώνες, αιωνόβια δέντρα και μικρές πεδιάδες με δυο αγροτικά σπίτια. Οι αρχιτέκτονες, Μάσιμο Αλβίζι και Τζούνκο Κιριμότο, ανέλαβαν την ανακαίνισή τους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Το πρότζεκτ ονομάστηκε Villa G. Αποστολή τους, να συνδυάσουν τα ιαπωνικά στοιχεία (η Σιλβί λατρεύει την Ιαπωνία) με τον μινιμαλισμό, την απλότητα και τη φύση. Συγκεκριμένα, είχαν να διαμορφώσουν τις δυο αγροικίες που έχουν μεταξύ τους απόσταση 100 μέτρα. Η πρώτη αποτελείται από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Γκιλέμ και του φωτογράφου συζύγους της, Ζιλ Ταπί. Κάποιοι από τους τοίχους σε αυτήν έχουν μείνει με εκτεθειμένη πέτρα και έχουν μεγάλα παράθυρα.
Η δεύτερη είναι η κατοικία του ζευγαριού, με σαλόνι, υπνοδωμάτια κουζίνα στο ισόγειο και δωμάτια στον επάνω όροφο. Όλη η ιδιόκτητη περιοχή έχει φυσικά όρια με τάφρους από νότια προς τα ανατολικά και προς τα δυτικά και με δάση προς τον βορρά. Και τα δυο σπίτια έχουν από έναν διώροφο κεντρικό πυρήνα που ήταν η πραγματική αρχική κατοικία και μια σειρά από χαμηλότερα κτίσματα που προσαρτήθηκαν στον κύριο όγκο.
Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να κρατήσουν τα διαφορετικά επίπεδα και σοβατίστηκε μόνο ο κεντρικός χώρος ενώ όλα τα κτίσματα που αναπτύσσονται γύρω γύρω από αυτόν έχουν ξαναχτιστεί με πέτρα με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών που ανακτήθηκαν στο χώρο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έντονο και το στοιχείο του ξύλου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι όλα φυσικά και ανακυκλώσιμα. Τέλος, σημειώνεται ότι τα έπιπλα είναι ελάχιστα.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον Luigi Filetici:
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.