Κλιματική αλλαγή – Για πρώτη φορά στην ιστορία οι καπνοί από τις φωτιές της Σιβηρίας έφτασαν στον Βόρειο Πόλο
Αυτό σημαίνει πως «ταξίδεψαν» επί 3.000 χιλιόμετρα
Τη στιγμή που η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή αποφάνθηκε πως η περιβαλλοντική καταστροφή είναι από πολλές απόψεις μη αναστρέψιμη, οφείλεται στον άνθρωπο και έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, η επικαιρότητα κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την ισχύ αυτών των συμπερασμάτων.
Άλλη μια θλιβερή πρωτιά καταγράφηκε σήμερα, με τους καπνούς από τις πυρκαγιές της Σιβηρίας να φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία μέχρι τον Βόρειο Πόλο.
Οι Ρώσοι μετεωρολόγοι και οι περιβαλλοντολόγοι έχουν συνδέσει τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σιβηρία με την κλιματική αλλαγή και την υποχρηματοδοτούμενη δασική υπηρεσία.
Οι ειδικοί του ΟΗΕ για το κλίμα δημοσίευσαν τη Δευτέρα μια έκθεση που αναφέρει κατηγορηματικά ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εξελίσσεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις.
Οι δασικές πυρκαγιές, που πλήττουν τη Σιβηρία, επιδεινώνονται, σύμφωνα με τις αρχές, και έχουν τέτοια έκταση ώστε ο καπνός τους έχει φτάσει στο Βόρειο Πόλο, σύμφωνα με τη NASA.
‼ Smoke from forest fires in Yakutia (Russia🇷🇺) reached the North Pole for the first time in human history
Scientists from NASA told about this. The smoke is so thick that much of the land cannot be seen on satellite images.#saveyakutia pic.twitter.com/x1P577zBC8
— Vlada Zhuravlyova (@ZhurVl) August 8, 2021
Αυτό σημαίνει πως ο καπνός ταξίδεψε επί περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα. Επιπλέον, στις 6 Αυγούστου το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας ήταν σκεπασμένο από καπνό, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία.
Μία από τις πιο πληγείσες περιοχές της Σιβηρίας είναι η Γιακουτία, η μεγαλύτερη και ψυχρότερη περιοχή της Ρωσίας που βρίσκεται επάνω σε μόνιμα παγωμένο υπέδαφος και όπου φέτος καταγράφονται ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας.
Το ινστιτούτο παρακολούθησης καιρού της Ρωσίας Rosgidromet δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση στην περιοχή, «συνεχίζει να επιδεινώνεται».
Σύμφωνα με το Rosgidromet, περίπου 3,4 εκατομμύρια εκτάρια (8,4 εκατομμύρια στρέμματα) καίγονται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που είναι δύσκολα προσβάσιμες και απομακρυσμένες. Σύμφωνα με τη ρωσική δασική υπηρεσία, οι φετινές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 14 εκατομμύρια εκτάρια.
Με πληροφορίες από Associated Press
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)

























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442