Πηγές ΑΔΜΗΕ – Απομακρύνεται για την ώρα το σενάριο των κυλιόμενων διακοπών ρεύματος
Επανήλθαν σε λειτουργία οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρισμού της ΒΑ Αττικής. Μικρή ανάσα για το σύστημα. Παραμένει ο κίνδυνος μπλακ άουτ από την πυρκαγιά. Ο ΑΔΜΗΕ ζήτησε από την Πολιτική Προστασία τη «θωράκιση» των υποδομών. Στο τραπέζι τα έκτακτα μέτρα
Σε λειτουργία επανήλθαν οι γραμμές μεταφοράς υπερυψηλής τάσης Λάρυμνας – Αγ. Στεφάνου με αποτέλεσμα να απομακρύνεται προσώρας το ενδεχόμενο της εφαρμογής του προγράμματος της εκ περιτροπής περικοπών ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Ωστόσο, εξαιτίας της αδυναμίας πρόβλεψης της εξέλιξης και της κατεύθυνσης που μπορεί να πάρει η πυρκαγιά στο Κρυονέρι, όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές για τον εφοδιασμό της Βορειοανατολικής Αττικής στις Κυκλάδες τα έκτακτα μέτρα παραμένουν στο τραπέζι. Ο κίνδυνος, δηλαδή, διαταρχής του συστήματος κι ενός μπλακ άουτ παραμένει ως ενδεχόμενο.
Αυτό αναφέρουν πηγές μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν της εννιά το βράδυ στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι. Στη διάρκεια της ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μάνος Μανουσάκης ενημέρωσαν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτρισμού. Η ενημέρωση έγινε για τις ανάγκες της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης στο Κρυονέρι: «Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών».
Ταυτόχρονα, και σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε συντονισμό με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «προκειμένου να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι».
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
- Φινλανδία και Βέλγιο τάσσονται υπέρ του μαροκινού σχεδίου αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Χαλκιδική: Βρέθηκε οβίδα μέσα σε οικόπεδο στη Νέα Καλλικράτεια – Απέκλεισε την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442