Εκτός από την Αττική, τη Βόρεια Εύβοια και την Ηλεία και η Φωκίδα έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, στις 22:10 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του Τολοφώνα στην Ερατεινή, ενώ νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι εκκενώσεις της Ελαίας και της Καλλιθέας. Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο οικισμός Άγιος Νικόλαος.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη φωτιά και σημείωσε ότι έχουν καεί σπίτια στην Ελαία όσο και την Καλλιθέα. Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει το μέτωπο. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες.
Συγκλονιστικά βίντεο από τη φωτιά στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα:
Η φωτιά ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια ενώ ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν, καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα μέσω του 112, που αρχικά τους καλούσε να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσε στο χωριό Καλλιθέα. Οι εικόνες από την περιοχή κόβουν την ανάσα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ