Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Φωκίδα - Εκκενώνεται ο Τολοφώνας – Μήνυμα από το 112

Φωτιά στη Φωκίδα – Εκκενώνεται ο Τολοφώνας – Μήνυμα από το 112

Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο. Έχουν καεί σπίτια στην Ελαία και την Καλλιθέα. Χωρίς ρεύμα ο οικισμός Άγιος Νικόλαος.

Εκτός από την Αττική, τη Βόρεια Εύβοια και την Ηλεία και η Φωκίδα έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, στις 22:10 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του Τολοφώνα στην Ερατεινή, ενώ νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι εκκενώσεις της Ελαίας και της Καλλιθέας. Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο οικισμός Άγιος Νικόλαος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη φωτιά και σημείωσε ότι έχουν καεί σπίτια στην Ελαία όσο και την Καλλιθέα. Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει το μέτωπο. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες.

Συγκλονιστικά βίντεο από τη φωτιά στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα:

Η φωτιά ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια ενώ ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν, καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα μέσω του 112, που αρχικά τους καλούσε να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσε στο χωριό Καλλιθέα. Οι εικόνες από την περιοχή κόβουν την ανάσα.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024