Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματικές στιγμές - Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι - «Κόκκινος συναγερμός» για τον Άγιο Στέφανο

Δραματικές στιγμές – Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι – «Κόκκινος συναγερμός» για τον Άγιο Στέφανο

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ εστάλη σχετική επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διειδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

Εντολής εκκένωσης σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο και Άγιο Στέφανο καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.,

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του 112 που στάλθηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα γράφει: Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου_Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Προηγουμένως στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και σύμφωνα με σχετική ειδοποίηση που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής καλούνταν να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ εστάλη σχετική επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην εισβάλουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Η φωτιά πέρασε από τις Αφίδνες απέναντι στο Καπανδρίτι. Προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι, θα εκκενωθούν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιος Στέφανος για να είμαστε έτοιμοι να μην έχουμε προβλήματα», είπε ο κ. Πατούλης μιλώντας στο MEGA.

Προηγουμένως ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το 112 θα στείλει τα μηνύματα σε αυτές τις περιοχές εντός ολίγου, υπογραμμίζοντας ότι δίνεται τεράστια μάχη από την Πυροσβεστική.

«Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές, δίνουμε μια μεγάλη μάχη», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών – Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται

Νωρίτερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών, σημείωσε ότι η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Έχει αρχίσει και μπαίνει στο χωριό η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό», σημειώνει χαρακτηριστικά και κάνει έκκληση στην Πυροσβεστική για οχήματα και δυναμικό.

«Απειλούνται σπίτια, επιχειρήσεις. Έχουν απομακρυνθεί όλοι με ασφάλεια».

«Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται», κατέληξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Διακοπή κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ανοιχτοί οι ναοί των βορείων προαστίων

Με εντολή του Μητροπολίτη Κηφισιάς έχουν ανοίξει όλοι οι ναοί των βορείων προαστίων και δέχονται κόσμο από τις εκκενώθησες περιοχές. Ηδη στους ναούς του Αγ. Στεφάνου και της Ανοιξης έχει καταφύγει κόσμος από το Κρυονέρι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024