Ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση ακόμη μίας σπουδαίας μεταγραφής, καθώς ο Τόμας Βάτσλικ πάτησε το πόδι του στην Αθήνα.
Ο Τσέχος τερματοφύλακας προσγειώθηκε με πτήση από την Πράγα στο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Κυριακής και πλέον μετράει αντίστροφα προκειμένου να επισημοποιήσει τη συμφωνία με τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Ο Βάτσλικ τα βρήκε σε όλα με τον Ολυμπιακό πριν μερικές μέρες, όπως διαβάσατε από to10.gr, με τους Πειραιώτες να αποκτούν τον κορυφαίο ίσως τερματοφύλακα στο φετινό Euro, ο οποίος οδήγησε την Τσεχία μέχρι και τα προημιτελικά με φανταστικές εμφανίσεις.
Ο 32χρονος γκολκίπερ θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια των ερυθρόλευκων, με τον Τσέχο να βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στην Ελλάδα ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Ο Ολυμπιακός δούλεψε πολύ πάνω στην υπόθεση Βάτσλικ, με to10.gr να είναι αυτό που αποκάλυψε από τις 18 Ιουνίου το ενδιαφέρον για τον παίκτη, όπως και το «ντου» που έκανε τις τελευταίες μέρες για να κερδίσει τη Νάπολι που τον ήθελε και να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βάτσλικ εκτός από τις σπουδαίες εμφανίσεις με την Τσεχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι κάτοχος του Europa League με τη Σεβίλλη και έχει κερδίσει τίτλους και σε Τσεχία και Ελβετία. Ο ύψους 1.88 μέτρων γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος πριν μερικές μέρες από την ομάδα της Ανδαλουσίας και η δεδομένη επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό γίνεται πράξη, αφού πλέον μένουν μόνο τα τυπικά για να αγωνιστεί στο λιμάνι.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βάτσλικ τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Ήμουν στη Σεβίλλη και τώρα ήρθα στον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να γνωρίσω τη νέα μου ομάδα και τους νέους μου συμπαίκτες. Έχω έρθει στον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και ανυπομονώ για την επόμενη μέρα.
Μιλήσαμε πολύ με τον Φρανσουά (σ.σ. Μοντεστό), μου ανέλυσε το πλάνο, τις ιδέες του προπονητή και ότι σκέφτεται για μένα, κάτι που ήταν πολύ ευχάριστο και περιμένω πως και πως να ξεκινήσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βάτσλικ εκτός από τις σπουδαίες εμφανίσεις με την Τσεχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι κάτοχος του Europa League με τη Σεβίλλη και έχει κερδίσει τίτλους και σε Τσεχία και Ελβετία. Ο ύψους 1.88 μέτρων γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος πριν μερικές μέρες από την ομάδα της Ανδαλουσίας και η δεδομένη επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό γίνεται πράξη, αφού πλέον μένουν μόνο τα τυπικά για να αγωνιστεί στο λιμάνι.
Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή και οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης είπαν το δικό τους «αντίο» στη Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού.
Η ανάρτηση των ΚΑΕ Άρης, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με την οποία αποχαιρετούν τη μεγάλη Μαρινέλλα, τονίζοντας πόσο πολύ αγαπούσε το μπάσκετ η εκλιπούσα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού της Volley League, επικρατώντας με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και κάνοντας το 2-0 στη σειρά.