Στην Σύρο το πρώτο βραβείο στα Tourism Awards
Στην κατηγορία της προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ, η Σύρος άξιζε αυτήν την διάκριση
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Σύρου στα Tourism Awards 2021. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης απέσπασε το πρώτο βραβείο (Platinum) στην κατηγορία Sustainability με την υποψηφιότητα «Η Σύρος φιλικός προορισμός σε ΑμεΑ», όπως παρουσιάστηκε από το video, που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη χρονιά σε συνεργασία με την οργάνωση «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και την πλατφόρμα ExtraMilers, υλοποιώντας την ιδέα του Συριανού Νίκου Ρούσσου
. Σκοπός του video ήταν η ανάδειξη των δραστηριοτήτων και γενικώς των δυνατοτήτων που παρέχει ο τόπος μας ως τουριστικός προορισμός, φιλικός σε άτομα με αναπηρία.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κουταβάς, ο συμπολίτης μας κ. Νίκος Ρούσσος -τιμής ένεκεν για τη σπουδαία συμβολή του στην προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού στο νησί – καθώς και ο Παραολυμπιονίκης και φίλος της Σύρου κ. Μάκης Καλαράς.

Μια σημαντική διάκριση για το νησί
Στην ομιλία του, ο κ. Κουταβάς ευχαρίστησε τόσο την Επιτροπή για την τιμητική διάκριση, όσο και τον κ. Νίκο Ρούσσο, τους συντελεστές και συμμετέχοντες στο video, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις για την καίρια συμβολή τους.
Παρουσίασε, επίσης, το πλάνο δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της Σύρου ως προορισμού φιλικού σε ΑμεΑ, μέσω της συμμετοχής στο Πρόγραμμα Interreg, ενώ στο τέλος της βραδιάς οι εκπρόσωποι του Δήμου δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων υποψηφίων και των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή στα 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
- Η σύνδεση γίνεται δύναμη: Πώς η Νova ενδυναμώνει τα νοικοκυριά και επαναπροσδιορίζει το μέλλον της οικιακής σύνδεσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442