Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσέλσι: Δικαιώθηκε η κατάθεση ψυχής

Τσέλσι: Δικαιώθηκε η κατάθεση ψυχής

Φαίνεται πως ο τίτλος του αουτσάιντερ δεν «χαλάει» τους λονδρέζους, καθώς η Τσέλσι κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το φαβορί κόντρα στην Τσέλσι. Το προβάδισμα στα περιβόητα… χαρτιά το είχε η ομάδα του Γκουαρντιόλα αλλά αυτά πριν την έναρξη του τελικού.

Γιατί όταν το ματς τελείωσε, οι παίκτες της Τσέλσι πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από μια κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο.

Γιατί αυτό ακριβώς έκαναν οι παίκτες του Τούχελ κόντρα στην Σίτι και έφτασαν πανάξια στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Οι «μπλε» ήταν το αουτσάιντερ όπως ήταν και στον τελικό του Μονάχου κόντρα στην Μπάγερν πριν από λίγα χρόνια.

Πήραν τότε την κούπα με τον εκπληκτικό Ντρογκμπά πήραν ξανά το Κύπελλο και χθες βράδυ στο Ντραγκάο.

Φαίνεται πως ο τίτλος του αουτσάιντερ δεν «χαλάει» τους λονδρέζους, καθώς η Τσέλσι κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το πλάνο των λονδρέζων απέδωσε στον απόλυτο βαθμό, καθώς η Τσέλσι κατάφερε να βγάλει την Σίτι «έξω απ’ τα νερά της».

Ναι μεν υπήρχε η κατοχή μπάλας από τους παίκτες του Γκουαρντιόλα, αλλά δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό στον τελικό, που να βρήκαν ίχνος «διαδρόμου» οι παίκτες της Σίτι για να γίνουν απειλητικοί.

Χρειάστηκε ατελείωτο τρέξιμο από όλους τους παίκτες της Τσέλσι για να επιτευχθεί ο στόχος, αλλά και ο Τούχελ ήξερε πολύ καλά πως αυτός ίσως να ήταν και ο μοναδικός τρόπος για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα του.

Ο τεχνικός της Τσέλσι ακολούθησε μια πολύ παλιά και πολύ πετυχημένη «συνταγή», θέλοντας ν’ αντιμετωπίσει την άνεση με την οποία κρατάει και κυκλοφορεί την μπάλα ο αντίπαλος.

Το πρέσινγκ καθ’ όλη την διάρκεια του τελικού ήταν εκπληκτικό και εξόχως αποτελεσματικό, αν κρίνει κάποιος και από την επιθετική αδράνεια της Σίτι.

Το φαβορί του τελικού δεν «ζύγισε» καλά την Τσέλσι και το πλήρωσε, καθώς η υπεροψία με την οποία κινήθηκαν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα αλλά και ο ίδιος ο Ισπανός στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έδωσαν την ευκαιρία στην Τσέλσι να πάει το ματς στην δύναμη και στις προσωπικές κόντρες.

Κι εκεί σίγουρα δεν είναι το… πεδίο δράσης των πρωταθλητών Αγγλίας. Το θέαμα έλειψε από τον τελικό αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την Τσέλσι, η οποία κατάφερε να πάρει την μεγάλη κούπα, αφήνοντας «σύξυλη» την Μάντσεστερ Σίτι.

Ακόμα και σήμερα ο Γκουαρντιόλα και οι παίκτες του να μην έχουν καταλάβει ότι έχασαν τον τελικό από την Τσέλσι κι αυτό γιατί αντιμετώπισαν τον αγώνα με αδικαιολόγητη υπεροψία,

Δεν έλαβαν υπόψιν το… καμπανάκι που είχε χτυπήσει πριν από λίγο καιρό στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Τσέλσι και ίσως θεώρησαν πως εύκολα θα έβρισκαν τρόπους για να απειλήσουν την εστία των «μπλε».

Όταν κατάλαβαν πως δεν… υπήρχε εύκολα, ήταν αργά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024