Σαντορίνη: Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού ταχύπλοου «POWER JET» λόγω εισροής υδάτων
Απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους από το λιμάνι της Σαντορίνης του επιβατηγού ταχύπλοου «POWER JET», σημαίας Κύπρου, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα - Νάξο, μετά από ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο αριστερό Νο2 στεγανό.
Απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους από το λιμάνι της Σαντορίνης του επιβατηγού ταχύπλοου «POWER JET», σημαίας Κύπρου, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα – Νάξο, μετά από ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο αριστερό Νο2 στεγανό.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν τον κατάπλου του στο λιμένα του Αθηνιού έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός.
Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν είκοσι εννέα επιβάτες του, καθώς και τα τριάντα τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα και τα επτά δίκυκλα, που μετέφερε.
Στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Θήρας με την συνδρομή επαγγελματία δύτη διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο) του «POWER JET» και ελεγχόμενη εισροή υδάτων που είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό.
Από το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιείται συνεχής απάντληση των υδάτων μέσω αντλίας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε από το λιμεναρχείο της Θήρας μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.SA
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442