Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Ζευγάρι έκανε… τέσσερις γάμους και πήρε τρία διαζύγια για να πάρει ρεπό

Ταϊβάν: Ζευγάρι έκανε… τέσσερις γάμους και πήρε τρία διαζύγια για να πάρει ρεπό

Το πανούργο ζευγάρι παντρευόταν και χώριζε… δυο φορές το μήνα

Στην Ταϊβάν, ένα από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο που προσφέρουν άδειες στους νεόνυμφους, ένας τραπεζικός υπάλληλος παντρεύτηκε τη σύντροφό του στις 6 Απριλίου του 2020.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Απριλίου, πήραν διαζύγιο.

Ξαναπαντρεύτηκαν την επόμενη μέρα.

Άλλο ένα διαζύγιο και ένας τρίτος γάμος ακολούθησαν στις 28 και 29 Απριλίου.

Μετά και από το τρίτο διαζύγιό τους, στις 11 Μαΐου, ξαναπαντρεύτηκαν μια μέρα αργότερα, στις 12 του ίδιου μήνα.

Δεν ήταν αναποφάσιστοι. Όλες αυτές οι παράξενες κινήσεις ήταν μέρος του σχεδίου τους για να λάβουν τις οκτώ μέρες άδειας που προσφέρει το αυτόνομο νησί, όπως κατήγγειλε ο εργοδότης του άνδρα, μια τράπεζα της Ταϊπέι.

Η τράπεζα αρνήθηκε να εγκρίνει την αίτηση του άνδρα για πληρωμένη άδεια πέραν των υποχρεωτικών οκτώ πρώτων ημερών για τον πρώτο του γάμο. Κι έτσι εκείνος κατήγγειλε τον εργοδότη του στο Υπουργείο Εργασίας για παραβίαση των δικαιωμάτων του. Τον περασμένο Οκτώβριο εκδόθηκε εις βάρος της τράπεζας πρόστιμο $700, όμως τον Φεβρουάριο ασκήθηκε έφεση, στην οποία ο εργοδότης ισχυριζόταν ότι ο εργαζόμενος είχε καταχραστεί τα δικαιώματά του.

Μετά από δημόσιες διαβουλεύσεις, η επικεφαλής της υπηρεσίας εργασίας της πόλης της Ταϊπέι, Τσεν Χσιν-Γιου, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρόστιμο εις βάρος της τράπεζας πρόκειται να ανακληθεί.

Η τράπεζα, ο άνδρας και η γυναίκα παραμένουν ανώνυμοι βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Όμως η ακολουθία γάμων και διαζυγίων του ζευγαριού, άφησε τους υπεύθυνους με το στόμα ανοιχτό.

«Είμαι σοκαρισμένη», έγραψε η αντιδήμαρχος της Ταϊπέι, Χουάνγκ Σαν-σαν στο Facebook την περασμένη εβδομάδα. «Ο νόμος υπάρχει για χάρη των πολιτών και όχι για να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, να επιφέρει κέρδος ή να προκαλεί προβλήματα. Φυσικά είναι σημαντικό να εφαρμόζεται ο νόμος, όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι να μην ξέρουμε πότε να δείχνουμε ευελιξία!».


Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση και στις υπηρεσίες εργασίας της πρωτεύουσας, Ταϊπέι, εγείροντας ερωτήματα γύρω από το πόσο εύκολο είναι να εκμεταλλευτεί κανείς την πολιτική για τις άδειες των νεόνυμφων. Σε ανακοίνωσή της, η Τσεν, η αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασίας, κάλεσε τους δημόσιους λειτουργούς να κινηθούν βάσει κοινής λογικής.

«Παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μου είχαν μελετήσει εις βάθος την εργατική νομοθεσία, δεν είχαν καταφέρει να αντιληφθούν ότι ο τραπεζικός υπάλληλος καταχράστηκε τα δικαιώματά του», πρόσθεσε η Τσεν. «Αντ’ αυτού, έχασαν χρόνο ασχολούμενοι με το κατά πόσον ο γάμος του ήταν πραγματικός».

Η άδεια των νεόνυμφων εισήχθη στην Ταϊβάν μαζί με άλλα οφέλη για τους εργαζόμενους, όπως οι δημόσιες αργίες και η αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών, όταν ψηφίστηκε η εργατική νομοθεσία του νησιού, το 1984.

Σχετική νομοθεσία υφίσταται σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ η επαρχία Σανσί της Κίνας προσφέρει 30 ολόκληρες ημέρες άδειας στους νεόνυμφους.

Προς υπεράσπιση του επιτήδειου εργαζόμενου πάντως, η νομοθεσία της Ταϊβάν δεν προβλέπει ούτε τον αριθμό των φορών που μπορεί ένας εργαζόμενος να λάβει τη σχετική άδεια, ούτε τη συχνότητα με την οποία μπορεί να την αιτείται.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024