Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζαμί γίνεται viral καθώς μοιάζει με το PlayStation 5

Τζαμί γίνεται viral καθώς μοιάζει με το PlayStation 5

Η ανθρωπιστική οργάνωση, με έδρα την Παλαιστίνη, «Aman Palestin» κάλεσε τον  πολιτικό και επαγγελματία αρχιτέκτονα Ridwan Kamil από την Ινδονησία να σχεδιάσει ένα τζαμί στη χώρα μετά από την καταστροφή πολλών τζαμιών στη Γάζα

Η ανθρωπιστική οργάνωση, με έδρα την Παλαιστίνη, «Aman Palestin» κάλεσε τον  πολιτικό και επαγγελματία αρχιτέκτονα Ridwan Kamil από την Ινδονησία να σχεδιάσει ένα τζαμί στη χώρα μετά από την καταστροφή πολλών τζαμιών στη Γάζα ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Ο Ridwan ήταν αρχιτέκτονας πριν γίνει δήμαρχος της Ινδονησίας στην πόλη Bandung το 2013. Έχει την ειδικότητα να σχεδιάζει τζαμιά και συμφώνησε να αναλάβει το έργο με κόστος 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν αποκαλύφθηκε στο τελικό σχέδιο το τζαμί Sheikh Ajlin στο κοινό, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούσαν παρά να δουν ομοιότητες με την κονσόλα παιχνιδιών της Sony, PlayStation 5.


Το τζαμί διαθέτει τρία διαφορετικά γεωμετρικά σχέδια, τα οποία συμβόλιζαν τις αξίες του Ισλάμ, είπε ο αρχιτέκτονας. Οι χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, ανέφεραν ότι οι τρεις δομές έμοιαζαν με τρεις μονάδες PS5 που ευθυγραμμίζονταν κάθετα δίπλα-δίπλα και μάλιστα το έμοιαζαν με «Σταθμός Προσευχής» (Pray Station).

Η κατασκευή του τζαμιού θα διαρκέσει περίπου 14 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024