Γαλλία-Αστυνομική βία : Εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση ο αμφιλεγόμενος νόμος για την «καθολική ασφάλεια»
Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την «καθολική ασφάλεια», που ποινικοποιεί την κακόβουλη μετάδοση εικόνων αστυνομικών
Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την «καθολική ασφάλεια», που ποινικοποιεί την κακόβουλη μετάδοση εικόνων αστυνομικών, έπειτα από το τελικό πράσινο φως που έδωσαν σήμερα οι βουλευτές.
Σε μια λιγότερο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα από εκείνην κατά την εξέταση του προσχεδίου σε πρώτη ανάγνωση, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το κείμενο, το οποίο προτάθηκε από το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με 75 ψήφους υπέρ έναντι 33 κατά, παρά τις έντονες αντιρρήσεις που προέβαλαν οι υπέρμαχοι των δημοσίων ελευθεριών.
Τα αριστερά αντιπολιτευόμενα κόμματα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Τροφοδοτώντας τις διαφωνίες και τις κατηγορίες γύρω από την αστυνομική βία, το άρθρο 24 του νομοσχεδίου συγκέντρωσε όλες τις επικρίσεις και οδήγησε σε σημαντικές διαδηλώσεις το Φθινόπωρο στη Γαλλία, παρά την πανδημία.
Έχοντας προκαλέσει την αντίδραση της αριστεράς, την καταγγελία του από τις δημοσιογραφικές ενώσεις, αλλά υποστηριζόμενο ευρέως από τα αστυνομικά συνδικάτα, το άρθρο αυτό φιλοδοξεί να προστατεύσει τις δυνάμεις της τάξης στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους, ποινικοποιώντας την κακόβουλη μετάδοση εικόνων των αστυνομικών.
Μέσω της Γερουσίας, όπου η δεξιά έχει την πλειοψηφία, το άρθρο ξαναγράφτηκε προκειμένου να αφαιρεθεί μια αναφορά, που θεωρήθηκε ότι έπληττε την ελευθερία στην πληροφόρηση.
Η αμφισβήτηση στη Γαλλία αυτού του νόμου εκφράστηκε στον δρόμο, μερικές φορές με βίαια επεισόδια, σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο η αστυνομία κατηγορείται για πολλαπλές βίαιες παρεκκλίσειςΕ.
- Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Γκατούζο
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442