Ερντογάν : Κάλεσε Ουκρανία και Ρωσία να αποκλιμακώσουν την ένταση
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία εργάζεται για μία ειρηνική επίλυση της διαμάχης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς, αλλά και την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία εργάζεται για μία ειρηνική επίλυση της διαμάχης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς, αλλά και την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα.
Ο Ερντογάν κάλεσε για τον τερματισμό της κλιμάκωσης των εντάσεων στο Ντονμπάς, μετά τις συνομιλίες που είχε χθες στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δηλώνοντας του, την ετοιμότητα της Τουρκίας να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.
Ο ίδιος, συζήτησε το ίδιο ζήτημα στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, με τον Πούτιν να κατηγορεί την Ουκρανία για «επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες» στο Ντονμπάς.
Το Κίεβο έχει αυξήσει την επιφυλακή του για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, αλλά και σχετικά με την κλιμάκωση της βίας στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αποσχιστών που έχουν τη ρωσική υποστήριξη, στο Ντονμπάς.
Οι ΗΠΑ δηλώνουν πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, από οποιαδήποτε άλλη φορά, μετά το 2014, όταν κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία και υποστήριξε τους αποσχιστές στο Ντονμπάς.
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442