Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων : Επικίνδυνο το μερικό άνοιγμα των δικαστηρίων
Εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω δράση
Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το μερικό άνοιγμα των δικαστηρίων που έχει αποφασιστεί να ισχύσει από αύριο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων .
Εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω δράση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:
«Μετά από πολλές παλινωδίες και αυτοαναιρέσεις χωρίς κανέναν προηγούμενο διάλογο με τις Δικαστικές Ενώσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε την διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των Δικαστηρίων από αύριο.
Τη στιγμή που τα κρούσματα από covid βρίσκονται σταθερά πάνω από 3.000 ημερησίως, με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών τους τελευταίους μήνες και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπερπλήρεις, με πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δικαστές την προηγούμενη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η απόφαση του Υπουργείου μοιάζει τουλάχιστον επικίνδυνη. Από αύριο θα βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στην πανδημία χιλιάδες δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες που θα μεταβαίνουν σε μεγάλα Δικαστήρια της χώρας χωρίς προηγούμενο εμβολιασμό.
Μια πρόχειρη εκτίμηση υπολογίζει πάνω από 2.000 τους πολίτες και τους παράγοντες της δίκης που θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Είναι η μεγαλύτερη και μαζικότερη συγκέντρωση ανθρώπινου προσωπικού.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σεβόμενη τις αποφάσεις των ειδικών της Υγείας δε ζήτησε ποτέ «ειδική μεταχείριση», γι’ αυτό και τώρα που έφτασε η σειρά του εμβολιασμού του προσωπικού προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους, δικαιούται να ζητά την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την διακινδύνευση της υγείας και της ζωής όσων καθημερινά θα συνωστίζονται στα Δικαστήρια. Είναι πλέον απαίτηση ο προηγούμενος εμβολιασμός όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης προκειμένου να λειτουργήσουν τα Δικαστήρια. Εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτο ΔΣ ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω δράση».
- Η αινιγματική ανάρτηση του Τζόουνς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025
- Μαγνησία: Στο νοσοκομείο 67χρονη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα – «Το διεθνές δίκαιο δεν συνάδει με καουμπόικες λογικές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442