Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ virtual τέχνης του Λονδίνου έρχεται στο σαλόνι σας

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ virtual τέχνης του Λονδίνου έρχεται στο σαλόνι σας

Mετατρέψτε το σπίτι σας σε γκαλερί και δείτε εικαστικά έργα επαυξημένης πραγματικότητας από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Olafur Eliasson και η Cao Fei.

Το φεστιβάλ «Unreal City» που παρουσιάζει εικαστικά έργα επαυξημένης πραγματικότητας στήθηκε αρχικά στις όχθες του Τάμεση, στις αρχές του περασμένου μήνα αλλά, καθώς το Λονδίνο βρίσκεται τώρα ξανά σε lockdown, η διοργάνωση μεταφέρεται πλέον στα σπίτια μας.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες της όπως ο Olafur Eliasson, η Cao Fei, ο Marco Brambilla και ο Bjarne Melgaard συμμετέχουν με έργα τους στο φεστιβάλ.

Στην αρχική εκδοχή της έκθεσης οι θεατές μπορούσαν να δουν site-specific έργα μέσα απ’ τη οθόνη του κινητού τους καθώς περπατούσαν στη Νότια Όχθη του Λονδίνου.

Από σήμερα ωστόσο δεν χρειάζεται να βρεθείτε στο Λονδίνο. Αν κατεβάσετε την εφαρμογή Acute Art στο τηλέφωνό σας μπορείτε να θαυμάστε τα έργα στο σπίτι σας, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεστε.

«Η ομορφιά της επαυξημένης πραγματικότητας είναι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ενδιαφέρον και στα νέα μέτρα φέρνοντας την έκθεση σε εσάς», εξηγεί ο Daniel Birnbaum, καλλιτεχνικός διευθυντής του Acute Art και επιμελητής του Unreal City.

View this post on Instagram

A post shared by Acute Art (@acuteart)

Αντί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ανθρώπων, ο ίδιος αναφέρει πως οι διοργανωτές αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την προσβασιμότητα της επαυξημένης πραγματικότητας, δίνοντας σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα τέχνης.

«Μπορείτε να δείτε τον “Φανταστικό Φίλο» της Nina Chanel Abney στο καθιστικό σας, το «Devil Man» του Bjarne Melgaard να έρθει στην κουζίνα σας ή το «TAKE» του KAWS να αιωρείται στο υπνοδωμάτιό σας», προσθέτει. «Ο κόσμος μπορεί να βρίσκεται σε παύση, αλλά η τέχνη δεν σταματά».

View this post on Instagram

A post shared by Acute Art (@acuteart)

Τα έργα τέχνης του Unreal City είναι διαθέσιμα για προβολή από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 μέσω της δωρεάν εφαρμογής Acute Art που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024