Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Bitcoin εκτινάχθηκε στα 28.600 δολάρια

To Bitcoin εκτινάχθηκε στα 28.600 δολάρια

Η αξία του τετραπλασιάστηκε στη διάρκεια του 2020

Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε την Τετάρτη η ισοτιμία του Bitcoin, του οποίου η αξία τετραπλασιάστηκε από τις αρχές του 2020 λόγω της ζήτησης από μεγάλους επενδυτές.

Η τιμή του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατά 50% από τις 16 Δεκεμβρίου στα 28.599.99 δολάρια, αναφέρει το Reuters το μεσημέρι.

Το Bitcoin φαίνεται όλο και πιο δελεαστικό λόγω του δυναμικού για γρήγορα κέρδη αλλά και των προσδοκιών ότι το ψηφιακό νόμισμα θα γίνει ευρύτερα δεκτό για πληρωμές.

Ένας άλλος λόγος η ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού, καθώς κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να τονώσουν την οικονομία με πακέτα στήριξης εκατοντάδων δισ. δολαρίων.

Το Bitcoin θεωρείται ανθεκτικό στις πληθωριστικές πιέσεις επειδή η προσφορά περιορίζεται από το σύστημα στις 21 εκατομμύρια μονάδες.

«Η προσφορά θα παραμείνει περιορισμένη στην αγορά του Bitcoin» εκτίμησε μιλώντας στο Reuters ο Τζέικομπ Σκάνιγκ της εταιρείας αμοιβαίων κεφαλαίων ARK36.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο CoinMarketCap που ακολουθεί την αγορά κρυπτονομισμάτων, η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ξεπερνά πλέον τα 518 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο άλλα κρυπτονομίσματα, τα οποία γενικά ακολουθούν την ίδια πορεία με το Bitcoin, παραμένουν στάσιμα την Τετάρτη.

Το Ethereum, δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε κατά 0,4%, αν και η αξία του έχει αυξηθεί κατά 465% από τις αρχές του χρόνου.

Τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα ανταλλακτικά μέσα των οποίων οι συναλλαγές καταγράφονται σε κρυπτογραφημένα μητρώα, γνωστά ως blockchain.

Στην περίπτωση του Bitcoin, νέα νομίσματα παράγονται από τους υπολογιστές στους οποίους ανατίθεται η πιστοποίηση συναλλαγών.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024