Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ ανοίγουν τον ουρανό για παραδόσεις με drone

Οι ΗΠΑ ανοίγουν τον ουρανό για παραδόσεις με drone

Ο νέος κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρέπει να φέρουν ένα είδος ηλεκτρονικής πινακίδας κυκλοφορίας

Έπειτα από χρόνια διαβουλεύσεων, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ παρουσίασε ρυθμιστικό πλαίσιο για τις πτήσεις εμπορικών drone, ένα σημαντικό βήμα για την ευρεία εμπορική χρήση της τεχνολογίας.

Ο νέος κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρέπει να φέρουν ένα είδος ηλεκτρονικής πινακίδας κυκλοφορίας, ένα σύστημα που διαρκώς μεταδίδει την ταυτότητα του drone για την αναγνώρισή του από το έδαφος.

Ακόμα, η FAA επιτρέπει για πρώτη φορά τις πτήσεις drone πάνω από ανθρώπους και στη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι σήμερα, η χρήση ακόμα και μικρών drone πάνω από ανθρώπους επιτρεπόταν μόνο σε πτήσεις πάνω από τους χειριστές, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται σε στεγαζόμενο χώρο ή σε στάσιμο όχημα. Η FAA επέτρεπε κάποιες εξαιρέσεις σε αυτούς τους κανόνες αλλά μόνο κατόπιν άδειας.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο και θα δίνει στους κατασκευαστές περιθώριο 18 μηνών να εφοδιάσουν τα drone τους με σύστημα μετάδοσης της ταυτότητάς τους στο έδαφος. Οι ιδιοκτήτες drone θα έχουν περιθώριο ενός επιπλέον έτους για την έκδοση Απομακρυσμένης Ταυτότητας (Remote ID). Από το μέτρο εξαιρούνται τα drone βάρους κάτω των 250 γραμμαρίων εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα, τα drone εμπορικής χρήσης έπρεπε να πετούν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο για λόγους ταυτοποίησης –ένας περιορισμός που εμπόδιζε τη χρήση τους σε περιοχές χωρίς κάλυψη δικτύου.

Η Amazon ήδη πειραματίζεται με παραδόσεις από αέρος

«Οι νέοι κανόνες ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω επέκταση των drone στον εναέριο χώρο μας αντιμετωπίζοντας την ανησυχίες για θέματα ασφάλειας» δήλωσε ο διοικητής της FAA Στιβ Ντίκσον. «Μας φέρνουν πιο κοντά στην ημέρα που οι παραδόσεις πακέτων με drone θα είναι υπόθεση ρουτίνας».

Πράγματι, αρκετές αμερικανικές εταιρείες πειραματίζονται ήδη με τις παραδόσεις από αέρος. Η εταιρεία ταχυμεταφορών UPS είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2019 ότι έλαβε άδεια για την ανάπτυξη στόλου μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Άδεια αερομεταφορέα έγινε πέρυσι και η Wing, εταιρεία αερομεταφορών που ανήκει στην Alphabet, μητρικό όμιλο της Google.

Η Amazon δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι. Τον Αύγουστο, ο γίγαντας των διαδικτυακών πωλήσεων έλαβε το πράσινο φως της FAA για δοκιμαστικό πρόγραμμα αποστολής παραγγελιών με drone.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Walmart, τέλος, ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι ξεκινά παραδόσεις από αέρος σε πιλοτική βάση, αν και παραδέχτηκε ότι «θα περάσει καιρός πριν αρχίσουμε να βλέπουμε εκατομμύρια πακέτα να παραδίδονται με drone».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024