Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έφτασε και στην Ανταρκτική -36 κρούσματα σε στρατιωτική βάση

Κοροναϊός : Έφτασε και στην Ανταρκτική -36 κρούσματα σε στρατιωτική βάση

Η εστία του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε σε στρατιωτική βάση της Χιλής, όπως  ενημέρωσε ο στρατός της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Η μοναδική ήπειρος που παρέμενε μέχρι πρότινος αλώβητη στην πανδημία, η Ανταρκτική, πλέον μετρά τα πρώτα κρούσματα.

Η εστία του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε σε στρατιωτική βάση της Χιλής, όπως  ενημέρωσε ο στρατός της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Συνολικά, «36 άνδρες» διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων 26 είναι στρατιωτικοί και 10 «πολίτες», εργαζόμενοι σε εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί με σύμβαση «να εκτελέσει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης» στη βάση Μπερνάρντο Ο’ Χίγκινς Ρικέλμε, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του επιτελείου.

Οι μολύνσεις πιστεύεται πως συνδέονται με πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στη βάση το σκάφος πολλαπλών ρόλων Sargento Aldea του ΠΝ της Χιλής για να την ανεφοδιάσει, μεταξύ της 27ης Νοεμβρίου και της 10ης Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του και επέστρεψε στο λιμάνι του, στο Ταλκαουάνο (νότια), τη 16η Δεκεμβρίου, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ των 208 μελών του πληρώματός του.

Μέχρι πρότινος η Ανταρκτική ήταν ανάμεσα στις ελάχιστες περιοχές του πλανήτη όπου δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα του SARS-CoV-2, μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων και την ακύρωση των επισκέψεων τουριστών.

Όλο το μη απαραίτητο προσωπικό απομακρύνθηκε όταν εκδηλώθηκε η πανδημία, ενώ αποφασίστηκε να απαγορευθεί κάθε επαφή μεταξύ του προσωπικού των περίπου σαράντα μόνιμων στρατιωτικών και επιστημονικών βάσεων.

Αξιωματικός του στρατού δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι τα πρώτα περιστατικά COVID-19 είχαν αναφερθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν δύο στρατιώτες αρρώστησαν, ενώ το Ναυτικό της Χιλής ανέφερε επίσης ότι είχε εντοπίσει τρία κρούσματα μεταξύ 208 μελών πληρώματος ενός πλοίου που είχε πλεύσει στην περιοχή της Ανταρκτικής μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024