Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναιτωλικός – Λάρισα 2-1

Παναιτωλικός – Λάρισα 2-1

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» στη Superleague επικρατώντας 2-1 της Λάρισας με δύο γκολ του Νίκου Βέργου. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γιουνές

Με τους τρεις βαθμούς, ο Παναιτωλικός ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, έχει 7 πόντους και προσπέρασε τη Λάρισα, που έμεινε στους 6. Ήταν ένα «τρίποντο» που μπορεί να δώσει ώθησε στο σύνολο του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος είχε κυκλώσει αυτό το ματς ως… must win.

Η Λάρισα βυθίστηκε και άλλο στην κατάταξη, συνεχίζει να… τρεκλίζει και αφήνει ανησυχητικά σημάδια. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Γιάννη Τάτση αντί του Μιχάλη Γρηγορίου δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής και η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί στον θεσσαλικό κάμπο. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας είχε παράπονα από τη διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, αφού εξέδωσε ανακοινώσεις στη διάρκεια του 90λεπτου…

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ για να πάρουν προβάδισμα. Ο Ντίαζ του Παναιτωλικού σκόραρε στο 2′ με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε τελικά το γκολ επειδή από το VAR είδαν ότι είχε προηγηθεί χέρι του σκόρερ.

Στο 8′ ο Αριγίμπι έπιασε νέα κεφαλιά στην περιοχή της ΑΕΛ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι μετά την απόκρουση του Νάγκι. Τελικά, τρίτη και… φαρμακερή με τον ίδιο τρόπο, αφού στο 16′ ο Νίκος Βέργος σκόραρε το 1-0 με κεφαλιά.

Η πίεση του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στο 28΄ο Μπέρτος ανέτρεψε τον Ντίας στην περιοχή, με τον Ζαχαριάδη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Αριγίμπι, εκτέλεσε ο Νάγκι απέκρουσε, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη. Όμως, ούτε και τότε σκόραρε ο Αριγίμπι αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 40′ όταν ο Πινακάς από κοντινή απόσταση σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στην κόντρα ο Γιακόλις πλάσαρε τον Νάγκι, με τον Μιχαήλ να σώζει πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά τελικά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός ο οποίος σκόραρε ξανά. Ο Ζίζιτς ανέτρεψε τον Βέργο στην περιοχή, ο Ζαχαριάδης σε συνεννόηση με το VAR υπέδειξε δεύτερο πέναλτι και ο Βέργος το εκτέλεσε εύστοχα.

Η Λάρισα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιού του Γιουνές.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (76’ Μελισσάς), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντιας, Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (77’ Περέιρα), Βέργος

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024