Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oswald’s ένα «δύσκολο» members’ club

Oswald’s ένα «δύσκολο» members’ club

Πολυτέλεια, σπάνια κρασιά, krug σαμπάνιες και απόλυτη ιδιωτικότητα προσφέρει στα μέλη του ο exclusive λονδρέζικος χώρος, ο οποίος φροντίζει να μην κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

της Ντιάνας Καρτσαγκούλη 

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά που οι εμφανίσεις των απανταχού διάσηµων προσωπικοτήτων έχουν μειωθεί λόγω της COVID-19, αίσθηση προκάλεσε μία από τις σπάνιες εξόδους, τον περασμένο Σεπτέμβριο, της Καμίλα, δούκισσας της Κορνουάλης, χωρίς τον σύζυγό της Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας.

Τα φωτογραφικά ενσταντανέ στον βρετανικό Τύπο έκαναν όλους τους Αγγλους να μιλούν για το μέρος που επέλεξε προκειμένου να απολαύσει τη βραδιά της με φίλους. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το exclusive private club Oswald’s, ένα από τα πιο πρόσφατα εγχειρήματα του Ρόμπιν Μπέρλι, ιδιοκτήτη του εξίσου πολυτελούς club 5 Hertford Street (5ΗS), όπου λέγεται ότι είχαν τα πρώτα τους ραντεβού ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ και που έγινε διάσημο γιατί αρνήθηκε την είσοδο στο πασίγνωστο μουσικό συγκρότημα «One Direction» (ενδεικτικό είναι το σχόλιο-λογοπαίγνιο του πορτιέρη για το όνομα της πρώην μπάντας: «Οι «One Direction» πάνε σε μία κατεύθυνση, και αυτή είναι μακριά από εδώ»).

Το αγαπημένο, αν και σχετικά νέο, club της ελίτ βρίσκεται στον αριθμό 25 της οδού Albemarle, στο Mέιφερ. Η συγκεκριμένη περιοχή ανατολικά του Hyde Park, στην οποία γεννήθηκε και η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ – ένα τετράγωνο ουσιαστικά που σχηματίζουν οι οδοί Οξφορντ, Ρίτζεντ, Πικαντίλι και Παρκ Λέιν -, είναι μία από τις πιο ακριβές του Λονδίνου και, ως εκ τούτου, του κόσμου. Είναι επίσης ξακουστή για τα τριών αστεριών Michelin εστιατόρια, τα πεντάστερα ξενοδοχεία – όπως τα ιστορικά Claridge’s, The Ritz και The Dorchester -, τα πολυτελή cafés – σε ένα από αυτά ένας καφές κοστίζει 50 αγγλικές λίρες! – τις γκαλερί, τους πανάκριβους οίκους μόδας, αλλά και τους διάσημους πρώην και νυν κατοίκους, ανάμεσά τους ο Τζίμι Χέντριξ – μπορεί κανείς να επισκεφθεί το σπίτι του – και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που εκεί επέλεξε ο πατέρας του Ρόμπιν Μπέρλι, Μαρκ, να ανοίξει το Annabel’s, το πρώτο νυχτερινό κέντρο αποκλειστικά για μέλη, πίσω στα swinging 60s. Στη συνέχεια δημιούργησε και το Mark’s Club. Ο Ρόμπιν, αν και δεν κληρονόμησε τις επιχειρήσεις του πατέρα του – τις είχε πουλήσει πριν πεθάνει -, ακολούθησε τα χνάρια του και δημιούργησε τις δικές του, πάλι στο Μέιφερ. Αν και στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και το να ανοίξει privé club στη Νέα Υόρκη, προς το παρόν το πιο πρόσφατο εγχείρημά του είναι το Oswald’s.

Κελάρι-θησαυροφυλάκιο

Αν και ακούγεται παράδοξο, δεδομένης της οικονομικής ευρωστίας των μελών του, το Oswald’s (πήρε το όνομά του από τον παππού του ιδιοκτήτη που ήταν ζωγράφος και φιλοτεχνούσε τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας) δημιουργήθηκε μετά από συζήτηση για το πρόβλημα της υπερβολικής χρέωσης των καλών κρασιών και την, εξαιτίας αυτού, εξαφάνισή τους από την παγκόσμια αγορά.

Ως λύση αποφάσισε ο Μπέρλι να φτιάξει έναν χώρο, τα μέλη του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν εξαιρετικούς οίνους σε καλύτερες τιμές. Επιπλέον, θα μπορούν να συντηρούν στο κελάρι κρασιά από την προσωπική τους συλλογή (μέχρι 12 μπουκάλια έκαστος).

Ανάμεσα στα σπάνια κρασιά που περιλαμβάνονται στη λίστα του εστιατορίου του Oswald’s, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο, το καλύτερο θεωρείται το Domaine de la Romanée-Conti Montrachet του 2010, ενώ υπάρχουν και επιλογές από άλλα μεγάλα οινοποιεία, όπως είναι το Domaine Leflaive, το οποίο βρίσκεται στο Côte de Beaune της Βουργουνδίας.

Επίσης, συχνά διοργανώνονται ιδιαίτερες βραδιές, αποκλειστικά αφιερωμένες σε εκλεκτά οινοποιεία, ανάμεσά τους τα Harlan Estate και Lafite Rothschild. Οι εξαιρετικές σχέσεις του club με μεγάλους οινοπαραγωγούς του παλιού αλλά και του νέου κόσμου έχουν δημιουργήσει και μια αξιοζήλευτη συλλογή από «house wines», όπως το chardonnay Raveneau Petit Chablis και σαμπάνιες όπως η Krug Grande Cuvée 164ème Edition, πολλά από τα οποία φτιάχνονται αποκλειστικά για το Oswald’s.

Με έμπνευση από τις Βερσαλλίες

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του χώρου εντοπίζεται στο ισόγειο και είναι εμπνευσμένο από την «Αίθουσα των Κατόπτρων» στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Η εσωτερική διακόσμηση ανήκει στους σχεδιαστές Τομ Μπελ και Μπρους Κάβελ και περιλαμβάνει πολλά πολυτελή στοιχεία, όπως γυάλινες κολόνες, πολυελαίους Murano και μεγάλα, περίτεχνα τζάκια, ενώ στη διαμορφωμένη ταράτσα του μπορεί κάποιος να απολαύσει το πούρο του, όπως έχει κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο – στoν συγκεκριμένο χώρο οδηγούμαστε με μια κυκλική σκάλα σκεπασμένη με χοντρό χαλί. Υπολογίζεται ότι το όλο project στοίχισε 13-14 εκατομμύρια στερλίνες.

Καθοριστικός παράγοντας για να γίνει κανείς μέλος είναι να τον έχει προτείνει κάποιο από τα υπάρχοντα μέλη του club, προκειμένου το όνομά του να προστεθεί στη λίστα αναμονής. Επίσης, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο το φύλο του υποψηφίου. Απεναντίας, ο Ρόμπιν Μπέρλι θέλει τα club του να είναι περισσότερο ελκυστικά στις γυναίκες και να αυξηθούν οι συνδρομές τους. Επίσης, κριτήριο δεν αποτελεί μόνο η δυνατότητα κάποιου να πληρώσει το – άκρως απόρρητο – ποσό της συνδρομής, αλλά θα πρέπει, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης: «Να μην είσαι βαρετός και να μην είσαι οι «One Direction»».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024