ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Κοβέσι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και στην ανυποληψία
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τόνισε πως «το πιο σημαντικό που ανέφερε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι είναι ότι η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά σοβαρά εγκλήματα και όχι γενικά πολιτικές διαμεσολαβήσεις»
Πυρά στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα δήλωσε από το Φόρουμ των Δελφών η ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «το πιο σημαντικό που ανέφερε η Ευρωπαία Εισαγγελέας είναι ότι η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά σοβαρά εγκλήματα και όχι γενικά πολιτικές διαμεσολαβήσεις».
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και στην ανυποληψία. Η κοινωνική πλειοψηφία το έχει αντιληφθεί, οι μέρες τους στις καρέκλες της εξουσίας είναι μετρημένες».
Όσα επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:
«’Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι το ακρωνύμιο της διαφθοράς, του νεποτισμού, των πελατειακών σχέσεων’, επανέλαβε σήμερα η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, μιλώντας από το Φόρουμ των Δελφών. Και δεν θα μπορούσαμε ενδεχομένως να το θέσουμε καλύτερα.
Το πιο σημαντικό που ανέφερε η Ευρωπαία Εισαγγελέας είναι ότι η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά σοβαρά εγκλήματα και όχι γενικά πολιτικές διαμεσολαβήσεις.
‘Αν κάποιος διαπράξει απάτη στην Ελλάδα, επιστρέφει τα χρήματα και μένει ελεύθερος. Πώς είναι δυνατόν αυτό;’, διερωτήθηκε, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό για το θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας.
Αυτό που είναι συντριπτικό είναι η σύγκριση όσων είπε η κ. Κοβέσι με όσα ακούσαμε από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αυτές τις μέρες. Εκείνοι υπερασπίζονταν το ‘ρουσφετάκι’ και τις ‘εξυπηρετήσεις’, η Ευρωπαία Εισαγγελέας τόνισε ότι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την κουλτούρα της διαφθοράς. Η εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού θεσμού επισήμανε ότι τέτοιες νοοτροπίες μπορούν και πρέπει να αλλάξουν.
Η κ. Κοβέσι αναφέρθηκε, στην ίδια συνέντευξη, στην επιστολή Έλληνα αγρότη που της έδειχνε το αγρόκτημά του και εξέθετε το παράπονο του ότι δεν μπορεί να πάρει καμιά επιδότηση επειδή ‘δεν ξέρει κάποιον πολιτικό’ – ενώ άλλοι, που ‘έχουν πρόσβαση’, αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα. Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και στην ανυποληψία. Η κοινωνική πλειοψηφία το έχει αντιληφθεί, οι μέρες τους στις καρέκλες της εξουσίας είναι μετρημένες».
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442