Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10+1 ιδέες για οικονομικά και ευ ζην δώρα φέτος τις γιορτές

10+1 ιδέες για οικονομικά και ευ ζην δώρα φέτος τις γιορτές

Πάντα ευχόμασταν "υγεία", αλλά το 2020 το εμπεδώσαμε. Οι ζωές μας άλλαξαν για πάντα, αλλά ακόμα μπορούμε να τις ομορφύνουμε.

Οι παρακάτω δέκα ιδέες θα σας λύσουν τα χέρια τις φετινές γιορτές, θα εντυπωσιάσουν και θα δώσουν χαρά στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ, από την άλλη δεν θα σας κοστίσουν πολλά χρήματα. Σε λιγότερο από ένα μήνα, θα υποδεχθούμε μια νέα χρονιά και την ονειρευόμαστε ήδη γεμάτη όμορφες στιγμές με αρμονία και ισορροπία, που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη μετά το δύσκολο, πονεμένο 2020. Εκτιμώντας την αξία πραγμάτων που ίσως είχαμε ξεχάσει, φέτος τα δώρα μας είναι πιο απλά, λιγότερο φλύαρα και φανταχτερά. Είναι χρήσιμα, μικρά, είναι φτιαγμένα από εμάς ως έναν βαθμό, είναι πράγματα που θα διαρκέσουν και θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και ζωής αυτού που τα δέχεται. Έτοιμοι;

Ιδέα πρώτη: Μια στιλάτη τσαγιέρα ή καφετιέρα φίλτρου

Απολύτως χρήσιμα και ινσταγκραμικά αξεσουάρ μιας ενημερωμένης κουζίνας. Φέτος, μείναμε πολύ στο σπίτι και εκτιμήσαμε την αξία ενός ζεστού ροφήματος από τα χεράκια μας.

Το καλοκαίρι, θα μπορείτε να την πάρετε και στο camping!

Αχνιστό τσάι και ροφήματα με στιλ.

Ιδέα δεύτερη: Κούπες για το τσάι και τον καφέ

Μπορεί να συνδυαστεί με την καφετιέρα ή την τσαγιέρα, αλλά μπορεί να σταθεί μια χαρά και μόνο του ως δώρο. Ακόμα και μία κούπα (μια όμορφη κεραμική, ας πούμε) τυλιγμένη με μεράκι και με μια κάρτα γραμμένη από καρδιάς αποτελεί μια χαρά πρόταση. Αν είστε καλεσμένοι σε σπίτι ζευγαριού, σκεφτείτε την ιδέα ενός μικρού σετ από κούπες.

Με ένα έξυπνο μήνυμα ή και απολύτως μίνιμαλ, οι κούπες πάντα είναι καλοδεχούμενες.

Ιδέα τρίτη: Ένα μπαλόνι yoga

Για εκείνη την φίλη σας που όλο αθλείται και γυμνάζεται και όλο ξεσηκώνει νέες μεθόδους και τεχνοτροπίες, αλλά και για τον άνθρωπο που σας έχει πει ότι προσπαθεί να βρει τρόπους να ανανεώσει την φόρμα του. Ο φίλος ή η φίλη που θα δεχθεί αυτό το δώρο θα το απολαύσει! Θα μπορεί να κάθεται πάνω του και θα το χρησιμοποιεί στην γυμναστική-αν είστε ειδικός του fitness, καθοδηγήστε λιγάκι την κατάσταση με συμβουλές και tips.

Αρκετοί από εμάς γίναμε φέτος exeprts στην γυμναστική από το σπίτι.

Ιδέα τέταρτη: ‘Ενα φυτό εσωτερικού χώρου σε γλάστρα

Αντί για λουλούδια που θα μαραθούν, ας δωρίσουμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο κάτι που θα κρατήσει για πάντα. Αρκεί να το φροντίζει σωστά, φυσικά. Ένα φυτό εσωτερικού χώρου είναι στολίδι για το σπίτι και φυσική πηγή ευεξίας. Διαλέξτε από το διαδίκτυο, κάνοντας έρευνα σχετικά με την ποικιλία φυτών που κυκλοφορεί. Διαβάστε εδώ για πέντε φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Ακόμα και ένα μικρό γλαστράκι ανανεώνει οποιονδήποτε χώρο.

Ιδέα πέμπτη: Αρωματικά κεριά και αιθέρια έλαια

Επίσης πολύ ανανεωτικά και όμορφα τα κεριά στο σπίτι. Διαλέξτε μια μυρωδιά διακριτική-δεν αρέσουν σε όλους τα έντονα αρώματα. Ακόμα και χωρίς άρμωα να επιλέξετε τα κεριά που θα δωρίσετε, αυτά θα πιάσουν τόπο. Μες στο κουτί του δώρου σας, βάλτε και μερικά αιθέρια έλαια, για ο απόλυτο well being gift box!

Μικρά ή μεγαλύτερα κεριά, πάντα αρέσουν ως δώρο και χρησιμεύουν πολύ.

Ιδέα έκτη: Χειροποίητο beauty box

Σε ένα μικρό κουτί που θα αγοράσετε ή θα φτιάξετε με τα χέρια σας, βάλτε μικρά και οικονομικά χρήσιμα καλλυντικά: μια υφασμάτινη μάσκα ομορφιάς από την αγαπημένη σας εταιρεία, ένα βούτυρο κακάο για τα χείλη, μια μικρή συσκευασία κρέμας χεριών, ένα μικρό αρωματάκι…Αυτό το προσωποποιημένο δώρο που αποτελείται από περισσότερα, μικρά δώρα θα ξυπνήσει το παιδί μέσα σε όποιον ή όποια το ανοίξει.

Οι υφασμάτινες μάσκες ομορφιάς μίας ή δύο χρήσεων είναι η τελευταία τάση.

Ιδέα έβδομη: Μία ή περισσότερες υφασμάτινες τσάντες

Φτάνει πια το πλαστικό! Όλοι έχουμε μερικές σακούλες από φυσικά υλικά σπίτι, όμως όλο καταλήγουμε να μαζεύουμε ένα σωρό πλαστικές… Κάντε δώρο μία ή περισσότερες κομψές τσάντες από φυσικά υλικά στον φίλο ή την φίλη σας που λατρεύει να ψωνίζει. Βάλτε μέσα σε μια από τις τσάντες την κάρτα με το προσωπικό σας μήνυμα ή ό, τι άλλο θέλετε εσείς για να συμπληρώσει το δώρο σας.

Ιδανικές για τα ψώνια από την λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ.

Ό, τι πρέπει για το lunch box της δουλειάς ή μικρά ψώνια από το περίπτερο και το mini market.

Ιδέα όγδοη: Ένα cook book

Μαγειρέψαμε τόσο πολύ φέτος που κοντέψαμε να γράψουμε το δικό μας βιβλίο μαγειρικής. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις, όπως αυτή της Madame Ginger με συνταγές χωρίς κρέας, αλλά αν ο φίλος που απευθύνετε το δώρο σας είναι δεινός μάγειρας, σκεφτείτε να του πάρετε ένα περιποιημένο τετράδιο με σκληρό ή δερμάτινο εξώφυλλο για να γράψει τις συνταγές του.

Ιδέα ένατη: Μία συνεδρία μασάζ/χαμάμ ή μια σειρά μαθημάτων yoga

Ένα δώρο άυλο, αλλά με τόση αξία! Και ποιος δεν θα εκτιμούσε ένα δώρο που θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να βρει τον εαυτό του ειδικά στο κατώφλι της νέας χρονιάς; Κάντε την έρευνά σας για χώρους ευεξίας κοντά στην περιοχή της φίλης ή του φίλου ή στείλτε τον απευθείας εκεί όπου έχετε πάει εσείς και είστε βέβαιοι για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αλλά και τα μαθήματα για ένα καινούργιο hobby που θα βελιτώσει τον τρόπο ζωής του αγαπημένου σας είναι μια καλή ιδέα. Για κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό, δείτε εδώ την τελευταία τάση της Face Yoga και σκεφτείτε να κάνετε δώρο μερικές συνεδρίες.

Ιδέα δέκατη: Τις «υπηρεσίες» σας

Τι πιο πολύτιμο από τον προσωπικό μας χρόνο; Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα για κανένα χειροπιαστό δώρο, αλλά μπορούμε πάντα να προσφέρουμε εμάς τους ίδιους και τις γνώσεις μας για να βοηθήσουμε ή να δώσουμε χαρά σε έναν φίλο. Μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας μερικά «κουπόνια» και, με την εξαργύρωσή τους, να οφείλετε στο φίλο ή την φίλη ένα μανικιούρ, ένα μάθημα αγγλικών, ένα μερεμέτι στο σπίτι, ένα χτένισμα, ένα φρεσκομαγειρεμένο δείπνο και τα λοιπά… Αυτοσχεδιάστε και μην ξεχνάτε το χιούμορ σας.

Στο τέλος, αυτό που (πρέπει να) μένει είναι η χαρά.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024