Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε λόγοι που μας έκαναν να λατρέψουμε το I Know This Much Is True

Πέντε λόγοι που μας έκαναν να λατρέψουμε το I Know This Much Is True

Η ΗΒΟ έκανε και πάλι το θαύμα της

Ας ξεκινήσουμε από τα αρνητικά: Αυτό που δεν μας άρεσε καθόλου στο I Know This Much Is True, είναι το γεγονός ότι αποτελείται από μόλις έξι επεισόδια. Κατά τα άλλα, η συγκλονιστική ιστορία των αδερφών Birdsey, μέσα από την βραβευμένη με Emmy ερμηνεία του Mark Ruffalo, δεν κατάφερε απλώς να μας προβληματίσει, αλλά να μας κάνει να τη βλέπουμε ξανά και ξανά, αποκλειστικά στο Vodafone TV. Κάπου μεταξύ τρίτης και τέταρτης επανάληψης, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις κυριότερες αιτίες που την κάνουν να ξεχωρίζει – spoiler free, για όσους έχουν κάνει το λάθος να την αφήσουν για αργότερα.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Η ερμηνεία του Mark Ruffalo

Ποιος θα περίμενε ότι ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός θα μας έδινε την καλύτερη ερμηνεία της ζωής του παίζοντας για τη μικρή οθόνη; Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Ruffalo, που – καθόλου τυχαία – βραβεύτηκε με Emmy Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Ταινία. Στις έξι ώρες του I Know This Much Is True, καταφέρνει να αποτυπώσει ακόμη και μέσα από τις πιο μικρές χειρονομίες έναν τεράστιο πλούτο συναισθημάτων, να μας ξυπνήσει τα δικά μας τραύματα και αγωνίες και να μας οδηγήσει με σιγουριά προς την κάθαρση.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Το καστ πρώτης γραμμής

Αν και είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν το κατόρθωμα του Ruffalo, το I Know This Much Is True δεν θα ήταν εξίσου συγκλονιστικό χωρίς τις εκπληκτικές ερμηνείες του υπόλοιπου καστ. Η γεμάτη πόνο και μυστικά μητέρα των δύο αδερφών, είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Melissa Leo. Το γέλιο που έχουμε ανάγκη για να αντέξουμε τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της πλοκής έρχεται στο πρόσωπο της λατρεμένης Juliette Lewis. Η Kathryn Hahn μας προσφέρει άλλη μία από τις απολαυστικές ερμηνείες της, αυτή τη φορά μέσα από έναν δραματικό ρόλο. Και δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά μας για τη συμμετοχή της Archie Panjabi και της Rosie O’Donnell.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Πλάνα γεμάτα ένταση

Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους μέσα από την διεισδυτική ματιά του σκηνοθέτη Derek Cianfrance, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ruffalo. Τα πλάνα του δεν μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή: Πιάνουν ακόμη και την πιο διακριτική αντίδραση των ηθοποιών, και δεν διακόπτονται πριν μας μεταφέρουν τη δυσφορία που αναλογεί στην καταιγιστική πλοκή της σειράς.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Μια ξεχωριστή οικογένεια – που όμως μοιάζει με όλες

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα παραδεχτούμε ότι (ευτυχώς) δεν έχουν όλες οι οικογένειες τα βιώματα των Birdsey. Ήδη από την πρώτη, από κάθε άποψη τρομερή, σκηνή, αυτό γίνεται σαφές στον θεατή. Ψυχική ασθένεια, κακοποίηση, τραύμα, οι πληγές που απογυμνώνει το I Know This Much Is True είναι αμέτρητες. Όμως δεν επιδιώκουμε να αυτοτιμωρηθούμε, όταν επιστρέφουμε για να το ξαναδούμε στο Vodafone TV.

Στο πλαίσιό του ξεδιπλώνεται όλος ο πόνος, αλλά και όλη η χαρά, όλο το καθήκον, αλλά και όλη η σύνδεση που κρύβει μια… μεσογειακή οικογένεια. Άλλωστε, η ιταλική καταγωγή της οικογένειας Birdsey, πρόκειται να παίξει έναν απρόσμενο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Πριν από αυτό, όμως, παρά το (πολύ) μεγαλύτερο φορτίο που σηκώνει σε σχέση με τις περισσότερες, καταφέρνει να μας θυμίσει τις δικές μας οικογένειες, με όλα τα λάθη και την αγάπη που τις χαρακτηρίζουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια του I Know This Much Is True, αλλά και κάθε άλλη νέα ή αγαπημένη σειρά της HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV, που από τον Φεβρουάριο έχει γίνει το «Σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα». Το Vodafone TV είναι πλέον διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με δωρεάν δοκιμή για τον 1ο μήνα.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024